Acasa         Contul meu         Forum

Articole retete culinare

Articole din categoria Diverse


Alege: 

Grasimile sau lipidele

Publicat la data: 10/03/2010 in: Diverse
Grasimile sau lipidele

Grasimile sau lipidele se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine vegetala. Cele de origine animala sunt mai ales untul, frisca, smantana, branzeturile grase, laptele, galbenusul de ou, untura, slanina, seul si carnurile grase. Grasimile de origine vegetala se gasesc in unele fructe (masline, nuci, alune, migdale), cum si in semintele oleaginoaselor (floarea soarelui, dovleac, etc.) din care se scot uleiurile veget ...



Hidratii de carbon sau zaharurile

Publicat la data: 10/03/2010 in: Diverse
Hidratii de carbon sau zaharurile

Hidratii de carbon sau zaharurile sunt substante foarte raspandite in alimentele de origine vegetala si mai putin in cele de origine animala.

Cerealele (graul, porumbul, secara si produsele obtinute din ele, ca pastele fainoase si painea), fructele (strugurii, merele, perele, prunele, caisele, etc.), legumele verzi (morcovii, sfecla, mazarea verde, fasolea verde, ceapa, dovleceii, bamele, spanacul), legumele uscate boabe (fasolea, ...



   1   



Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare