Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social



Hidratii de carbon sau zaharurile

Articol din categoria Diverse


Hidratii de carbon sau zaharurile
Publicat la data: 10/03/2010 in: Diverse
De la: Daniela

Hidratii de carbon sau zaharurile sunt substante foarte raspandite in alimentele de origine vegetala si mai putin in cele de origine animala.

Cerealele (graul, porumbul, secara si produsele obtinute din ele, ca pastele fainoase si painea), fructele (strugurii, merele, perele, prunele, caisele, etc.), legumele verzi (morcovii, sfecla, mazarea verde, fasolea verde, ceapa, dovleceii, bamele, spanacul), legumele uscate boabe (fasolea, mazarea, lintea , bobul), cum si nucile, castanele si cartofii, constituie surse foarte bogate de zaharuri de origine vegetala; iar zaharul, mierea, dulceturile si marmeladele sunt extrem de bogate in hidrati de carbon, zaharul continand 100%.

Alimentele de origine animala care contin zaharuri sub forma de glicogen sunt mai ales carnea, muschii, ficatul; sangele contine glucoza iar laptele, lactoza.










Cod pentru site
Cod pentru forum




Din aceeaşi categorie

Grasimile sau lipidele
Grasimile sau lipidele
Grasimile sau lipidele se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine ve ...
Hidratii de carbon sau zaharurile
Hidratii de carbon sau zaharurile
Hidratii de carbon sau zaharurile sunt substante foarte raspandite in alimentele de origine vegetala ...

» vezi mai multe articole