Contul meu                  Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri SocialCalculator - indice masă corporală (IMC)Instrumente | CALCULATOR - INDICE DE MASA CORPORALA


Calculator indice masă corporală (IMC)

  GREUTATEA (în kilograme) / ex. 62

  INALTIMEA (în centimetri) / ex. 175 - fără punct


  VALOAREA IMC!

  conform valorii IMC.

Calculatorul de indice de masă corporală are rezultate pur orientative. El trebuie utilizat în corelare cu alte măsuratori și informații pentru a stabili riscurile pentru starea de sănătate.

Calculator - indice masa corporala (IMC)

VALORI IMC
Indicele de masa corporala Interpretare rezultat Risc de boala
18,49 sau mai putin Subponderal
intre 18,50 si 24,99 Greutate normala Fara risc de boala
intre 25,00 si 29,99 Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult Obezitate morbida


Indicele de masă corporală (IMC) (în engleză Body mass index, sau BMI) este un indicator statistic a masei unei persoane raportată la înălțimea persoanei respective. Prin urmare, este utilă numai pentru măsurarea unei populații și nu este folosită pentru a pune diagnosticul asupra unei singure persoane.
A fost inventată între anii 1830 și 1850 ce către belgianul Adolphe Quetelet în timpul dezvoltării "fizicii sociale".

O metodă foarte bună pentru verificarea stării de sănătate este evaluarea periodică a indicelul de masă corporală (IMC).

IMC este o măsură care poate indica dacă o persoană are o greutate sanatoasă pentru înălțimea sa. Practic nu contează neapărat forma corpului deoarece greutatea optimă este calculată pentru o înălțime în mod particular.

Deși e folositor pentru majoritatea oamenilor, IMC nu funcționează pentru toată lumea. NU se potrivește copiilor sau oamenilor în vârstă. De asemenea nu e relevant dacă aveți mulți mușchi din cauza că faceți mult sport. Mușchii cântăresc mai mult în comparație cu depozitele de grăsime, deci IMC va fi mai mare în cazul unui corp atletic. De exemplu jucătorii de rugby au un IMC care indică stare de obezitate, chiar dacă nu au grăsime corporala în exces.

IMC sub 18,5 Risc pentru sănătate: ridicat Aceasta valoare indică riscuri pentru sănătatea ta, este mult prea mică pentru o sănătate optimă.

IMC 18,5-24,9 Risc pentru sănătate: minim/scăzut

IMC 25-29,9 Risc pentru sănătate: scăzut/moderat

IMC 30-34,9 Risc pentru sănătate: moderat/ridicat Acesta e un semn de avertisment.
Schimbă-ți dieta acum!

IMC 35-39,9 Risc pentru sănătate: ridicat Greutatea iți afectează în mod radical sănătatea.
Scapă de surplusul de greutate!

IMC peste 40 Risc foarte ridicat pentru sănătate: foarte ridicat Greutatea iți afectează în mod radical atat sănătatea cat si viata. Scapă de surplusul de greutate!