Acasa         Contul meu         Forum

Aperitive

Retete culinare din categoria Aperitive

Aperitiv de primavara   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Aperitiv de primavara

Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu branza de vaci si smantana.


 505 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Andive cu sparanghel si branza   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Andive cu sparanghel si branza

Se desfac andivele in foi. Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului, se fierbe in apa cu sare, 3 minute, dupa care se scurge. Smantana se incalzeste, se adauga branza data pe razatoare, amestecandu-se usor ca sa nu se prinda.


 455 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Masline umplute   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Masline umplute

Maslinele se tin mai multe ore in apa calda pentru a se desara. Se scot apoi samburii cu o lingurita mica de scobit. Telemeaua se da pe razatoare, se amesteca cu untul si boiaua, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se pune compozitia intr-un vas si se umplu maslinele, facandu-se deasupra fiecarei masline cate un varf.


 461 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Oua in cuib pe spanac   Adaugata pe 24 martie, 2010

Oua in cuib pe spanac

Ingrediente: 6 ouă 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură smântână 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ rezistentă la foc, cu două linguri de unt. Se presară […]


 1.632 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri in cuib   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri in cuib

Ingrediente: 6 ouă 6 felii de parizer 1/2 lingură untură sare câteva frunze de salată Mod de preparare: Se taie parizerul în felii. Se încinge untură într-o tigaie şi se aşază feliile de parizer. La căldură, pieliţa dimprejur se strânge, felia de parizer luând forma unui cuib, în care se sparge câte un ou. Se […]


 851 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri in tomate   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri in tomate

Ingrediente: 6 ouă 6 roşii frumoase o lingură de unt proaspăt 6 feliuţe mici de şuncă sare Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii netede şi destul de mari, ca să încapă în fiecare câte un ou. Se taie capacul, Se golesc de miez, se pune în fiecare câte o bucăţică mică de unt proaspăt […]


 833 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri la capac cu smantana   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri la capac cu smantana

Ingrediente: 6 ouă 1/2 lingură unt două linguri smântână sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiurile la capac aşa cum s-a arătat mai sus întrebuinţându-se însă o singură formă cu marginile scunde, rezistentă la foc. Când ochiurile încep să se prindă, se toarnă peste ele smântână şi un praf de sare. Se dau puţin la […]


 777 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri la capac   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri la capac

Ingrediente: 2 ouă şi unt cît o jumâtate de nucă pentru fiecare persoană Mod de preparare: Ochiurile la capac se pregătesc în farfurioare sau în tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. Numărul farfurioarelor trebuie să fie egal cu numărul persoanelor. Mărimea farfuriei trebuie să fie potrivită ca să încapă […]


 786 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu praz   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu praz

Ingrediente: 6 ouă 2 linguri unt 1/2 lingură făină 2 ceşti cu lapte 1 fir de praz 6 felii de pâine 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiuri romîneşti. Pe o farfurie rezistentă la foc se aşază fiecare ou bine scurs, pe o felie de pâine prăjită în unt. Separat se […]


 798 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu branza   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu branza

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1/2 lingură făinâ 1/2 l lapte 3 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fac ochiuri româneşti, fierte ca mai sus în apă cu puţin oţet. Se scurg şi se aşază pe o farfurie unsă cu unt, rezistentă la foc. Separat se face un sos alb din unt […]


 853 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri romanesti   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri romanesti

Ingrediete: 2 oua de persoana Mod de preparare: Se pune apa la fiert, fără sare, într-o cratiţă cu pereţii scunzi. Cratiţa trebuie să fie destul de mare, pentru ca ouăle să nu fiarbă înghesuite şi să poată fi uşor scoase din apă. Când apa clocoteşte, se sparg ouăle pe rând într-o farfurioară mică şi li […]


 714 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Aperitive


Aperitiv de primavara   Adaugata pe 4 martie, 2010

Aperitiv de primavara

Ingrediente 500 g braza de vaca, 2 linguri de smantana, 3-4 cepe verzi, o legatura de marar verde, o legatura de pantrunjel verde. Mod de preparare Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu […]


 559 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Aperitive


Ciuperci umplute cu branza   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci umplute cu branza

Ingrediente: 500g ciuperci 50g unt 100g brânză de Brăila 1 lingură mărar sau pătrunjel verde, tocat Mod de preparare: Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se pun într-o cratiţă la foc să se moaie pe jumătate, punând în fiecare câte un praf de sare şi o bucăţică de unt. Picioarele ciupercilor se toacă şi […]


 511 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ciuperci umplute   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci umplute

Ingrediente: 500g ciuperci 50g ulei 2 linguri frunze de pătrunjel tocat un praf de piper sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase şi potrivit de mari. Se spală. Se aşază ciupercile într-o cratiţă pe maşină, punând în fiecare ciupercă un praf de sare şi puţin ulei. Se acoperă şi se ţin până se […]


 1.257 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Pateu imitat   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Pateu imitat

Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 lingură untură 2 linguri pesmet 50g drojdie 1 pahar lapte 2 ouă răscoapte un praf de enibahar un praf de piper sare Mod de preparare: Se toacă ceapa foarte mărunt şi se rumeneşte într-o cratiţă, cu o lingură de untură. Se adaugă pesmetul şi laptele în care s-a muiat drojdia, […]


 436 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Piftii de pasare (racituri)   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Piftii de pasare (racituri)

Ingrediente: o pasăre de aproximativ 1 kg 2 – 3 l apă (după timpul cât trebuie să fiarbă pasărea) 2 – 3 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Se fac din curcan, gâscă, găină (cocoş), pui. Se curăţă pasărea, se taie, alegând bucăţile potrivite pentru piftii. Se pune apa să fiarbă şi când dă […]


 527 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Piftii de porc si de vitel (racituri)   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Piftii de porc si de vitel (racituri)

Ingrediente: 1 kg de picioare 3 l apă o căpăţână mică de usturoi sare Mod de preparare: Piftiile se pot face din picioare şi din urechi de porc, de asemenea din picioare de viţel. Mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, două picioare de porc şi două de […]


 450 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Zacusca de vinete si gogosari   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente: 500g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1 ceapă (facultativ) 50g ulei 1 lingură zahăr sare Mod de preparare: Se coc vinetele şi gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogoşarii se taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în sferturi. […]


 1.305 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Zacusca de ardei si gogosari   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Zacusca de ardei si gogosari

Ingrediente: 1 kg roşii 4 gogoşari 4 ardei graşi 1 morcov mijlociu 1 ceapă 2 – 3 căţei de usturoi 50g ulei 1 lingură zahăr sare Mod de preparare: Se fierb roşiile şi se trec prin sită. Între timp se coc gogoşarii şi ardeii. Se curăţă, se îndepărtează cotorul şi seminţele, şi se taie felii […]


 618 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Aperitive



Pagina 1 din 3123

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare