Acasa         Contul meu         Forum

Borsuri, supe, ciorbe

Retete culinare din categoria Borsuri, supe, ciorbe

Supă cremă de broccoli   Adaugata pe 6 aprilie, 2010

Supă cremă de broccoli

Ingrediente: – 1 căpăţână broccoli proaspăt sau o pungă de broccoli congelat – 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru – 1 ceapă curăţată şi mărunţită – 1/2 rădăcină de ţelină – 1 legătură de pătrunjel/mărar proaspăt – 2 căţei de usturoi – sare, piper – 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece – […]



Ciorba de peste cu zeama de varza   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de peste cu zeama de varza

Ingrediente: 3 l zeamă de varză zarzavat de supă 600 g peşte verdeaţă Mod de preparare: Se potriveşte de acră zeama de varză, adăugând apă dacă trebuie. Se fierbe cu zarzavat tăiat mărunt: morcov, pătrunjel, ceapă. Când este aproape gata, se pune peştele curăţit şi tăiat în bucăţi potrivite. Se lasă să fiarbă cât trebuie, […]


 445 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de crap

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă sare Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar […]


 532 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de bureti   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de bureti

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 500 g bureţi zarzavat de supă sare Mod de preparare: Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost culeşi din pădure, sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu apă, un morcov, pătrunjel, mărar şi o ceapă. Se aleg bureţii să nu fie […]


 487 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de crupe de porumb   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de crupe de porumb

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă de crupe de porumb verdeaţă sare Mod de preparare: Se spală o farfurie de crupe de porumb şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă verdeţuri de tot felul tocate mărunt şi cînd totul este bine fiert, se toarnă borşul fiert separat. […]


 461 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de stevie   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de stevie

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 500 g ştevie 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 lingură făină 3 linguri orez sau 2 cartofi frumoşi sare Mod de preparare: Se alege ştevia, se pune la fiert şi se continuă la fel ca la borşul de urzici. Separat se prăjeşte o ceapă tocată cu o lingură […]


 588 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Sarbusca   Adaugata pe 23 martie, 2010

Sarbusca

Ingrediente: 1 l apă 2 l zer 1 morcov mijlociu 1 ceapă 300 g cartofi 1 lingură mălai sare Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite. După ce se […]


 520 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de urzici   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de urzici

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu urzici 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se aleg urzici tinere, se spală, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, orez sau crupe de […]


 594 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de verdeata   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de verdeata

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu verdeaţă 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate mărunt. Se […]


 471 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de fasole boabe   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de fasole boabe

Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 300 g fasole uscată zarzavat de supă 200 g roşii verdeaţă Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa cu altă apă tot fierbinte. Se adaugă un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul este aproape […]


 470 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de cartofi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de cartofi

Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi […]


 465 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de cartofi si sfecla   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de cartofi si sfecla

Ingrediente: 1 sfeclă cam de 500 g 250 g carofi 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se taie ca tăiţeii şi se fierbe într-o oală cu un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. […]


 428 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de fasole verde   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de fasole verde

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Într-o oală cu apă clocotită, se pun la fiert un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă fasolea tăiată în bucăţi, verdeaţă, cozi de ceapă verde, un […]


 402 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş şi 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este […]


 570 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei umpluti   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Dovlecei: 6 dovlecei tineri 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină ţelină. Se […]


 358 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de perisoare   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate […]


 437 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de burta (schimbea)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de burta (schimbea)

Ingrediente: 4 1 apă 1 kg burtă 1 picior de viţel zarzavat de supă 2 foi de dafin 10 boabe piper 2 linguri oţet 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun […]


 391 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de potroace   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de potroace

Ingrediente: 1,5 l apă 1,5 l zeamă de varză măruntaie de gâscă sau de curcan zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă Mod de preparare: La ciorba de potroace, borşul este înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, gâtul şi pipota de gâscă sau de curcan, tăiate în bucăţi potrivite. Se adaugă un […]


 439 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de chimen   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de chimen

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 1 lingură chimen 1 lingură unt 1 lingură făină sare 6 felii de pâine tăiate cuburi Mod de preparare: Se fierbe în apă o lingură de chimen şi zarzavat de supă. Se prăjeşte uşor o lingură de făină cu o lingură de unt şi se stinge cu zeama […]


 445 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de salata   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de salata

Ingrediente: 3 l apă 6 salate 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 1 lingură untură 50 g slănină 2 ouă sare Mod de preparare: Se pune apa la foc. Când dă în clocot, se adaugă sare, o ceapă şi câţiva căţei de usturoi, toate tocate, şi câteva salate tăiate bucăţi. Separat se prăjesc în untură […]


 367 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe



Pagina 1 din 41234

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare