Acasa         Contul meu         Forum

Carte de bucate

Retete culinare din categoria Carte de bucate

Chec cu struguri   Adaugata pe 17 februarie, 2018

Chec cu struguri

Ingrediente: 100 g unt sau margarina, 4 oua, 200 g zahar pudra, 1 pachet praf de copt, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 200 ml lapte, 500 g faina, 100 g boabe de struguri (mici si tari), 50 g coaja de portocale zaharisita, 50 g nuci sau alune, 50 g stafide. Mod […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Chec cu fructe   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Chec cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, 250 g nuci, 100 g coji de portocala sau lamaie zaharisite sau din dulceata, 100 g prune uscate sau stafide. Mod de preparare: Se bat albusurile bine de tot cu telul, se adauga zaharul cu incetul si se bat din nou pana se intareste […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Bezele cu fructe   Adaugata pe 15 februarie, 2018

Bezele cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 300 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 250 g curmale sau alte fructe uscate (tocate marunt), 250 g nuci macinate. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, cu telul. Se adauga zaharul incetul cu incetul, batand in continuare pana se intareste compozitia. Se incorporeaza usor fructele in spuma. Pe tava presarata cu […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Aperitiv de primavara   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Aperitiv de primavara

Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu branza de vaci si smantana.


 505 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Andive cu sparanghel si branza   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Andive cu sparanghel si branza

Se desfac andivele in foi. Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului, se fierbe in apa cu sare, 3 minute, dupa care se scurge. Smantana se incalzeste, se adauga branza data pe razatoare, amestecandu-se usor ca sa nu se prinda.


 455 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Masline umplute   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Masline umplute

Maslinele se tin mai multe ore in apa calda pentru a se desara. Se scot apoi samburii cu o lingurita mica de scobit. Telemeaua se da pe razatoare, se amesteca cu untul si boiaua, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se pune compozitia intr-un vas si se umplu maslinele, facandu-se deasupra fiecarei masline cate un varf.


 461 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Salata de ardei in trei culori   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata de ardei in trei culori

Aceasta delicioasa si hranitoare salata alcatuieste impreuna cu sosul o mancare delicioasa care ii va incanta deopotriva atat pe cei mici cat si pe cei mari. Ingrediente 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben taiati fisii o jumatate ridiche rasa pe razatoarea mare 1 ceapa taiata solzi 1 legatura patrunjel tocat 1 hrean […]



Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Tsatsiki   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Tsatsiki

Ingrediente: 400g castraveti proaspeti 500g branza proaspata 500g iaurt 3 linguri de ulei de masline 1-2 linguri zeama de lamaie 3-4 catei de usturoi sare si piper 1/2 lingurita de oregano Mod de preparare: 1. Castravetii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se dau cu un praf de sare si se […]


 540 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate


Pina colada   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pina colada

Ingrediente (pentru 1 pahar): 120ml suc de ananas 30ml lichior crema de cocos sau de fructe exotice 60ml rom alb 5 linguri gheata Pentru ornat: 1 cubulet de ananas o cireasa confiata Mod de preparare: Se amesteca sucul de ananas cu lichiorul crema si romul, apoi totul se toarna intr-un pahar cu gehata. Se orneaza […]


 549 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri, Carte de bucate, Retete romanesti


Fursecuri cu rom   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fursecuri cu rom

Ingrediente: 75g miere, 50g zahar pudra, 1 ou, 80g nuci macinate, 1/2 paharel rom, 1/2 lingurita praf de copt, faina. Mod de preparare: Se freaca bine mierea cu zaharul si oul, se adauga romul si praful de copt si dupa ce se amesteca totul foarte bine se pun nucile, iar la urma faina. Se framanta […]


 559 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor

Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor daca va fi dizolvat in zeama de lamaie sau rom.                


 532 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Pentru a nu se intari bobul de orez   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru a nu se intari bobul de orez

Pentru a nu se intari bobul, zaharul se pune cand orezul este fiert.                


 530 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Pentru placintele cu mere   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru placintele cu mere

Placintele cu mere se coc mai bine daca foaia de baza este intepata din loc in loc cu furculita.


 877 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Clatitele nu se lipesc de tigaie   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele nu se lipesc de tigaie

Clatitele nu se lipesc de tigaie daca peste uleiul incins se presara putin zahar.              


 896 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Fasolea uscata fierbe mai repede daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fasolea uscata fierbe mai repede daca…

Fasolea uscata fierbe mai repede daca sta peste noapte in apa rece. Iar in timpul fierberii i se adauga 2-3 picaturi de ulei.              


 565 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Laptele nu se taie la fiert daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Laptele nu se taie la fiert daca…

Laptele nu se taie la fiert daca i se adauga putin bicarbonat sau 2-3 boabe de orez.              


 548 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Clatitele dulci se parfumeaza cu…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele dulci se parfumeaza cu…

Clatitele dulci se parfumeaza cu zahar vanilat, coaja de lamaie sau esenta de rom.                


 571 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare