Acasa         Contul meu         Forum

Carte de bucate

Retete culinare din categoria Carte de bucate

Aperitiv de primavara   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Aperitiv de primavara

Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu branza de vaci si smantana.


 505 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Andive cu sparanghel si branza   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Andive cu sparanghel si branza

Se desfac andivele in foi. Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului, se fierbe in apa cu sare, 3 minute, dupa care se scurge. Smantana se incalzeste, se adauga branza data pe razatoare, amestecandu-se usor ca sa nu se prinda.


 455 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Masline umplute   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Masline umplute

Maslinele se tin mai multe ore in apa calda pentru a se desara. Se scot apoi samburii cu o lingurita mica de scobit. Telemeaua se da pe razatoare, se amesteca cu untul si boiaua, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se pune compozitia intr-un vas si se umplu maslinele, facandu-se deasupra fiecarei masline cate un varf.


 461 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Salata de ardei in trei culori   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata de ardei in trei culori

Aceasta delicioasa si hranitoare salata alcatuieste impreuna cu sosul o mancare delicioasa care ii va incanta deopotriva atat pe cei mici cat si pe cei mari. Ingrediente 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben taiati fisii o jumatate ridiche rasa pe razatoarea mare 1 ceapa taiata solzi 1 legatura patrunjel tocat 1 hrean […]



Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Tsatsiki   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Tsatsiki

Ingrediente: 400g castraveti proaspeti 500g branza proaspata 500g iaurt 3 linguri de ulei de masline 1-2 linguri zeama de lamaie 3-4 catei de usturoi sare si piper 1/2 lingurita de oregano Mod de preparare: 1. Castravetii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se dau cu un praf de sare si se […]


 540 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate


Pina colada   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pina colada

Ingrediente (pentru 1 pahar): 120ml suc de ananas 30ml lichior crema de cocos sau de fructe exotice 60ml rom alb 5 linguri gheata Pentru ornat: 1 cubulet de ananas o cireasa confiata Mod de preparare: Se amesteca sucul de ananas cu lichiorul crema si romul, apoi totul se toarna intr-un pahar cu gehata. Se orneaza […]


 549 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri, Carte de bucate, Retete romanesti


Fursecuri cu rom   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fursecuri cu rom

Ingrediente: 75g miere, 50g zahar pudra, 1 ou, 80g nuci macinate, 1/2 paharel rom, 1/2 lingurita praf de copt, faina. Mod de preparare: Se freaca bine mierea cu zaharul si oul, se adauga romul si praful de copt si dupa ce se amesteca totul foarte bine se pun nucile, iar la urma faina. Se framanta […]


 559 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor

Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor daca va fi dizolvat in zeama de lamaie sau rom.                


 532 vizualizari

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Pentru a nu se intari bobul de orez   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru a nu se intari bobul de orez

Pentru a nu se intari bobul, zaharul se pune cand orezul este fiert.                


 530 vizualizari

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Pentru placintele cu mere   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru placintele cu mere

Placintele cu mere se coc mai bine daca foaia de baza este intepata din loc in loc cu furculita.


 877 vizualizari

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Clatitele nu se lipesc de tigaie   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele nu se lipesc de tigaie

Clatitele nu se lipesc de tigaie daca peste uleiul incins se presara putin zahar.              


 896 vizualizari

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Fasolea uscata fierbe mai repede daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fasolea uscata fierbe mai repede daca…

Fasolea uscata fierbe mai repede daca sta peste noapte in apa rece. Iar in timpul fierberii i se adauga 2-3 picaturi de ulei.              



Laptele nu se taie la fiert daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Laptele nu se taie la fiert daca…

Laptele nu se taie la fiert daca i se adauga putin bicarbonat sau 2-3 boabe de orez.              



Clatitele dulci se parfumeaza cu…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele dulci se parfumeaza cu…

Clatitele dulci se parfumeaza cu zahar vanilat, coaja de lamaie sau esenta de rom.                


 571 vizualizari

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Vreti o glazura pentru tort?   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Vreti o glazura pentru tort?

Vreti o glazura pentru tort? Topiti bomboane de ciocolata si de menta impreuna cu 1-2 lingurite de lapte.              


 557 vizualizari

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Un peste proaspat are solzii…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Un peste proaspat are solzii…

Un peste proaspat are solzii netezi, luciosi, bronhiile sunt de un rosu aprins.              


 524 vizualizari

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu peste, Retete romanesti


Galbenusurile proaspete se pot pastra…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Galbenusurile proaspete se pot pastra…

Galbenusurile proaspete se pot pastra intr-o cescuta cu ulei sau apa rece.              


 525 vizualizari

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Panificatie si patiserie, Retete romanesti


Andivele nu vor mai fi amarui daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Andivele nu vor mai fi amarui daca…

Andivele nu vor mai fi amarui daca sunt fierte in apa cu o lingurita de zahar.              


 516 vizualizari

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti



Pagina 1 din 201234567...20...ultima »

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare