Acasa         Contul meu         Forum

Conserve, muraturi

Retete culinare din categoria Conserve, muraturi

Zarzavat uscat pentru ciorba   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Zarzavat uscat pentru ciorba

Mod de preparare: În cantităţi mari, zarzavatul se usucă în cuptoare anume de uscat. Pentru trebuinţele casei se poate, cu oarecare grijă, usca şi pe grătare în cuptorul maşinii. Morcovii se aleg din varietăţile cu rădăcina mică, care sunt mai fragezi şi mai dulci. Se rad, se spală şi se taie felii subţiri. Se opăresc […]


 538 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Patrunjel verde conservat pentru iarna   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Patrunjel verde conservat pentru iarna

Mod de preparare: Se alege patrunjelul ca pentru mâncare şi se întinde pe hârtie, la un loc uscat (dar nu în soare) unde se ţine câteva zile până se usucă. Se păstrează în cămară, în săculeţ de pânză. Se spală înainte de întrebuinţare.


 765 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Marar verde conservat pentru iarna   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Marar verde conservat pentru iarna

Mod de preparare: În sare: Se alege mărarul ca pentru mâncare şi se aşază într-un borcan de 1/2 de kilogram, presărând sare între rândurile de mărar. Până a doua zi mărarul lăsându-se, se adaugă alt mărar, de asemenea presărat cu sare, până se umple borcanul. Se pun deasupra cruciş două scândurele, apăsând uşor, astfel încât […]


 516 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Tarhon conservat in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Tarhon conservat in otet

Mod de conservare: Se aleg frunze de tarhon proaspăt. Se pun într-un castron şi se presară bine cu sare. A doua zi se aşază într-un borcan mic, se apasă deasupra cu două scândurele aşezate cruciş, apoi se toarnă oţet cât să le cuprindă. Se leagă cu hârtie pergament şi se păstrează la rece.


 541 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Ardei conservati in sare   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ardei conservati in sare

Mod de preparare: Se aleg ardei graşi frumoşi. Se spală într-o apă, se taie în jurul codiţei un căpăcel şi se curăţă de seminţe. Se presară fiecare cu puţină sare înăuntru şi se lasă să stea într-un vas mare sau într-o oală, până a doua zi, ca să se moaie. La 100  ardei graşi, intră […]


 469 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Conopida si morcovi in saramura   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Conopida si morcovi in saramura

Mod de preparare: Se curăţă conopida şi se desface în buchete. De asemenea se curăţă morcovi în lungime cu cuţitul special, crestat, şi se taie rondele ceva mai groase. Se aşază la fundul borcanului: foi de viţă, foi de ţelină şi puţin mărar. Apoi se aşază conopida şi morcovii, iar deasupra se mai pune puţină […]


 427 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Ciuperci marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci marinate

Mod de preparare: Se aleg ciuperci mărunte şi închise. Se spală în câteva ape. Se pun la foc într-o cratiţă cu ulei, în proporţie de 100 g ulei la 1 kg de ciuperci, şi puţină sare. După ce au dat în clocot, se mai ţin 10 minute. Se adaugă câteva linguri de oţet, o linguriţă […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Vinete impanate, in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Vinete impanate, in otet

Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste ele se […]


 529 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Gogosari in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Gogosari in otet

Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2 — 3 ori. Se aşază în borcane. Se fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două […]


 457 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Castraveti mici in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Castraveti mici in otet

Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi foarte proaspeţi. Se spală, se taie puţin la capete şi se scurg bine de apă. De asemenea se pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu cuţitul special, în rondele crestate, câteva frunze de ţelină şi după gust, câţiva căţei de usturoi. În acest timp se fierbe oţetul cu sare, […]


 450 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Varza acra in butoi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Varza acra in butoi

Mod de preparare: Butoiul trebuie să fie de stejar. Se spală bine, se opăreşte şi se lasă să se zvânte. Se aşază într-o pivniţă uscată, pe doi butuci, pentru ca vasul în care se scoate zeama să poată încăpea uşor sub canea (robinet). Se controlează dacă funcţionează bine caneaua. Se aleg verze îndesate şi sănătoase, […]


 326 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Varza acra in borcan   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Varza acra in borcan

Mod de preparare: Se taie varza ca fideaua, se pune într-un vas, presărând sare ca pentru mâncare. Se amestecă uşor cu mâna, până începe să se moaie. Se aşază îndesat în borcan, punând între straturile de varză tocată şi foi întregi, care se pot folosi la sarmale. Deasupra se apasă cu două scândurele aşezate cruciş. […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Muraturi pentru iarna (in borcan)   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Muraturi pentru iarna (in borcan)

Mod de preparare: Într-o oală mare, se pun la fiert 9 l de apă cu 1/2 kg sare şi 1/2 l oţet. Se aşază în borcane de sticlă, de 5 — 6 l, bucăţi de varză roşie, bucăţi de conopidă, alternând cu morcovi şi ţelină tăiate felii mai groase, gogonele şi ardei lungi. Se înfăşoară […]


 316 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Muraturi in sare pentru iarna   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Muraturi in sare pentru iarna

Mod de preparare: Murăturile de iarnă se fac în butoiaşe de stejar, a căror mărime depinde de nevoile casei. Butoiul se spală şi se opăreşte bine (butoiul întrebuinţat numai pentru murături devine cu atât mai bun, cu cât se învecheşte). Dacă are miros de mucegai, se stinge în el o mână de var. După ce […]


 319 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Castraveti in saramura (de consumat vara)   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Castraveti in saramura (de consumat vara)

Mod de preparare: Se aleg castraveţi tineri şi foarte proaspeţi. Se spală în apă rece şi se taie puţin din capete. Dacă sunt castraveţi mai groşi care trebuie să se mureze repede, se despică puţin la mijloc în lungime, cu un cuţit. Se pune apa la fiert cu sare, în proporţie de 50 g de […]


 311 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Esenta pentru supa   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Esenta pentru supa

Mod de preparare: Se curăţă şi se spală: 2 kg de morcovi, 1 kg de ceapă, 1 kg de roşii, 1/2 kg de păstârnac, 4 ţeline, 4 ardei graşi, o varză mică, o conopidă mică şi 10 g usturoi. Se taie tot zarzavatul bucăţi şi se trece apoi prin maşina de carne. Se amestecă cu […]


 298 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Rosii si ardei pentru ciorba   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii si ardei pentru ciorba

Mod de preparare: Se aleg roşii coapte şi sănătoase, se taie în două, apoi în felii subţiri. De asemenea se taie ca fideaua câţiva ardei graşi, precum şi frunză verde de mărar şi de pătrunjel. Se face un amestec în proporţiile dorite, într-un vas, adăugând sare după gust (ca pentru orice mâncare). La fiecare kilogram […]


 333 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Rosii conservate in borcan   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii conservate in borcan

Mod de preparare: Se aleg roşii coapte, dar nu stricate. Se spală, se introduc o clipă cu ajutorul unei site în apă clocotită, se curăţă de pieliţe, se taie în patru şi se îndepărtează seminţele. Se pun într-un castron adăugând la 1 kg de roşii 2 g de acid salicilic şi sare după gust (se […]


 325 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Conserve, muraturi


Bulion de rosii in sticle   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Bulion de rosii in sticle

Mod de preparare: Se aleg roşii coape, de preferinţă rotunde, deoarece sunt cărnoase şi au mai puţine seminţe. Se spală, se rup în două, iar jumătăţile se strâng între degete, astfel încât să se scurgă tot miezul apos din ele (având mai puţină zeamă, se vor lega mult mai uşor la fiert). Se pun într-o […]


 424 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare