Acasa         Contul meu         Forum

Dulciuri, deserturi

Retete culinare din categoria Dulciuri, deserturi

Fursecuri cu rom   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fursecuri cu rom

Ingrediente: 75g miere, 50g zahar pudra, 1 ou, 80g nuci macinate, 1/2 paharel rom, 1/2 lingurita praf de copt, faina. Mod de preparare: Se freaca bine mierea cu zaharul si oul, se adauga romul si praful de copt si dupa ce se amesteca totul foarte bine se pun nucile, iar la urma faina. Se framanta […]


 559 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor

Bicarbonatul nu va da gust neplacut prajiturilor daca va fi dizolvat in zeama de lamaie sau rom.                


 532 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Pentru placintele cu mere   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru placintele cu mere

Placintele cu mere se coc mai bine daca foaia de baza este intepata din loc in loc cu furculita.


 877 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Clatitele nu se lipesc de tigaie   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele nu se lipesc de tigaie

Clatitele nu se lipesc de tigaie daca peste uleiul incins se presara putin zahar.              


 896 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Clatitele dulci se parfumeaza cu…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele dulci se parfumeaza cu…

Clatitele dulci se parfumeaza cu zahar vanilat, coaja de lamaie sau esenta de rom.                


 571 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Vreti o glazura pentru tort?   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Vreti o glazura pentru tort?

Vreti o glazura pentru tort? Topiti bomboane de ciocolata si de menta impreuna cu 1-2 lingurite de lapte.              


 557 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Melanj de fructe proaspete   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Melanj de fructe proaspete

Ingrediente 2 mere, 3 pere zemoase, 15 prune coapte, 1 pahar boabe de struguri albi, 1 pahar boabe de struguri tamiiosi, 2-3 felii de pepene galben parfumat, zeama de la 1 lamiie, 2 pahare vin alb, 1 pahar zahar pisat. Mod de Preparare Perele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi […]



Prajitura cu branza de vaci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente: 200 g branza de vaci 200 g zahar 50 g unt 4 oua 150 g faina 4 linguri smantana coaja de lamaie Mod de preparare: Se freaca untul spuma si se amesteca cu branza de vaci trecuta prin sita. Se adauga galbenursurile pe rand apoi zaharul, nucile date prin masina smantana, coaja de lamae […]


 609 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu crema   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu crema

Ingrediente: 125 g făină 1 ou 60 g unt 1 lingură apă rece 1 linguriţă zahăr un praf de sare Crema: 3 ouă 125 g zahăr 40 g făină (2 linguri nu prea pline) 4 l lapte 1 lingură unt topit 1 lingură apă de flori un praf de sare Mod de preparare: Se face […]


 477 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu prune necojite   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu prune necojite

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra Mod de preparare: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt plăcinte, umezită cu apă. Din rămăşiţele de […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu marmelada

Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă Mod de preparare: Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. O treime din cantitatea de […]


 438 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt 100 g zahar 3 gălbenuşuri sau 1 ou întreg şi un gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat ca mai sus, din făină, unt, zahăr şi trei gălbenuşuri sau un ou întreg şi un gălbenuş. Se fac tartele la fel ca mai […]


 416 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 150 g făină 90 g unt 1 linguriţă zahăr 1 ou 1 lingură apă rece un praf de sare Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune o linguriţă rasă de zahăr, sare, o lingură de apă foarte rece, oul şi untul (muiat puţin […]


 427 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Piscoturi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Piscoturi

Ingrediente: 120 g zahăr 80 g făină 5 albuşuri 3 gălbenuşuri 1 pachet vanilie 2 linguri zahăr fin pentru pudrat deasupra Mod de preparare: Pentru ca pişcoturile să reuşească, ouăle trebuie să fie foarte proaspete şi zahărul fin cernut. De la început se pregăteşte pe o hârtie zahărul pisat, iar pe altă hârtie, făina proaspăt […]


 461 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Corabioare 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare 2

Ingrediente: 250 g făină 125 g zahăr vanilat 125 g unt proaspăt 1 gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se frământă aluatul şi se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pun: caimacul, oul, zahărul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amestecă întâi cu o lingură, […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Corabioare   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare

Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece, untul proaspăt tăiat […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Rulouri cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulouri cu marmelada

Ingrediente: 150 g brânză de vacă 150 g ulit 150 g făină 2 linguri rase zahăr un praf de sare un vârf de linguriţă bicarbonat 2 linguri marmeladă şi ou pentru uns deasupra Mod de preparare: Se face un aluat din brânză de vacă, unt, făină, zahăr, sare şi bicarbonat. Se frământă bine, se întinde […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti de nurenberg   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti de nurenberg

Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1 linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina, ouăle, nuci sau migdale măcinate, cuişoare […]


 367 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeticu nuci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeticu nuci

Ingrediente: 200 g făină 200 g nuci 200 g zahăr 2 ouă întregi 1 gălbenuş coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat din făină, nuci trecute prin maşină, zahăr, sare, două ouă întregi şi un gălbenuş, coaja rasă şi zeama de lămâie. Se […]


 355 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti cu scortisoara   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti cu scortisoara

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g) Mod de preparare: Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare. Se pune pe […]


 426 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi



Pagina 1 din 41234

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare