Acasa         Contul meu         Forum

Mancaruri cu peste

Retete culinare din categoria Mancaruri cu peste

Un peste proaspat are solzii…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Un peste proaspat are solzii…

Un peste proaspat are solzii netezi, luciosi, bronhiile sunt de un rosu aprins.              


 524 vizualizari

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu peste, Retete romanesti


Ghiveci de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ghiveci de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până […]


 761 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Burta de crap in saramura   Adaugata pe 23 martie, 2010

Burta de crap in saramura

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 linguriţă ulei 1 linguriţă boia sare Mod de preparare: Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada. Se despică peştele în două, în lungime, se scot înotătoarele, şira spinării şi oasele rnai mari. Se ung jumătăţile de crap cu ulei şi se […]


 439 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Piftie de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Piftie de crap

Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 l apă sare 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Se curăţă peştele ca pentru rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o cratiţă cu atâta apă, cât să le cuprindă. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma şi se adaugă puţină sare. Se ţin […]


 417 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Crap rasol   Adaugata pe 23 martie, 2010

Crap rasol

Ingrediente: 1 crap cam de 1,5 kg ceapă zarzavat de supă 1 păhărel de oţet 2 l apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. Se curăţă înăuntru şi se spală. […]


 469 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Peste la cuptor cu macaroane   Adaugata pe 6 martie, 2010

Peste la cuptor cu macaroane

Ingrediente: 500 g peşte 300 g macaroane 1/2 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti lapte 1 lingură brânză rasă unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din făină şi […]


 428 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Peste la cuptor   Adaugata pe 6 martie, 2010

Peste la cuptor

Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti zeamă 2 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se întrebuinţează orice fel de peşte fiert, căruia i s-au scos cu atenţie oasele şi pieliţa. Dacă peştele a rămas de la masă şi s-a răcit în farfurie, se pune în apa în care […]


 524 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Zacusca de peste   Adaugata pe 6 martie, 2010

Zacusca de peste

Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 1 castravete mic în oţet 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 ceapă 2 foi de dafin 10 boabe piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină […]


 560 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Calcan la cuptor   Adaugata pe 6 martie, 2010

Calcan la cuptor

Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri unt 1/2 lingură făină 200 g smântână sare piper Mod de preparare: Se curăţă un calcan de mărime potrivită şi se pregăteşte ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistentă la foc. Se sărează calcanul cât trebuie, se aşază în farfurie cu partea albă în sus. Se […]


 1.121 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Calcan prajit in unt   Adaugata pe 6 martie, 2010

Calcan prajit in unt

Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri lapte 100 g unt topit 2 linguri făină 50 g unt proaspăt 1/2 lămâie frunze de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge unt într-o tigaie. Se scurg bucăţile […]


 879 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Calcan prajit   Adaugata pe 6 martie, 2010

Calcan prajit

Ingrediente: 1,500 kg calcan 21 apă sare 6 cartofi mijlocii 50 g unt proaspăt Mod de preparare: De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu un foarfece mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe ape. Se face o […]


 847 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Scrumbii la tigaie   Adaugata pe 6 martie, 2010

Scrumbii la tigaie

Ingrediente: 1,500 kg scrumbii 1 lingură ulei 1/2 lămâie frunze de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se taie în două în lung şi se sărează. Se încinge bine tigaia pe foc, fără unt şi fără ulei, deoarece scrumbiile fiind grase, lasă singure grăsime. Se usucă bine într-o cârpă curată, se ung cu puţin […]


 365 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Mancare de lin   Adaugata pe 6 martie, 2010

Mancare de lin

Ingrediente: 1,500 kg lin 100 g unt topit 1 lingură făină 1 mână de ciuperci 1 ceapă sare piper 1 pahar de vin 1 gălbenuş Mod de preparare: Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. Se spală în mai multe […]


 357 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Imitatie de icre negre   Adaugata pe 4 martie, 2010

Imitatie de icre negre

Se amesteca icrele cu 100ml ulei. Se tin la rece 24 ore. maslinele se desareaza, se spala si li se scot samburii.


 4.253 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Melci prajiti in aluat   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci prajiti in aluat

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper 1 ou 2 linguri făină 2 linguri de lapte 1 linguriţă ulei 1 lingură arpagic tocat 100 g untură sau ulei Mod de preparare: Se fierb […]


 386 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Melci fierti   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci fierti

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper Mod de preparare: Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca un capac, formată din […]


 399 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Midii pescaresti   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Midii pescaresti

Ingrediente: 2 kg midii 1 pahar de vin 1 ceapă 1 frunză de pătrunjel cimbru dafin 2 căţei de usturoi sare piper 50g unt proaspăt 2 linguri pesmet 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod de preparare: Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie mai întâi foarte bine […]


 380 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Midii fierte   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Midii fierte

Ingrediente: 2 kg midii 1 pahar de vin 1 ceapă 1 frunză de pătrunjel cimbru dafin 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete. Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie […]


 390 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Scordolea de raci   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scordolea de raci

Ingrediente: 18 raci mijlocii 50 nuci 1 felie de pâine câţiva căţei de usturoi 100g ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb racii. Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apa în care au fiert […]


 399 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste



Pagina 1 din 212

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare