Acasa         Contul meu         Forum

Sosuri

Retete culinare din categoria Sosuri

Ciuperci cu sos si garnitura de orez   Adaugata pe 13 noiembrie, 2012

Ciuperci cu sos si garnitura de orez

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci de pe piata ulei 3-4 linguri o lingura bulion o cutie de rosii decojite o jumatate ardei verde o jumatate ardei rosu sare, piper marar   Mod de preparare: Cipercutele se spala ff bine in apa rece. Se taie fasii iar coditele rondele. Se pun intr-o tigaie in ulei sau unt, […]



Sos cald de mustar   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos cald de mustar

Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură unt 1 linguriţă făină 2 ceşti zeamă de carne sau apă 1 păhărel de vin alb 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă zahăr un praf de piper sare Mod de preparare: Se taie ceapa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Se lasă să se moaie fără […]


 492 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos pentru fripturi   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos pentru fripturi

Ingrediente: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar 100 g cuiperci unt proaspăt cât o nucă sare Mod de preparare: Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se rumenească. Se stinge cu zeama de carne, […]


 467 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de ciuperci cu smantana   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de ciuperci cu smantana

Ingrediente: 250 g ciuperci 1 lingură unt 1 lingură făinâ 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri smântână câteva fire de pătrunjel sare Mod de preparare: Se spală şi se taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt. Se face un rântaş alb, din 1/2 lingură de unt şi […]


 400 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de faina   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de faina

Ingrediente: 1/2 lingură unt sau ulei 1 lingură făină 2 ceşti zeamă de carne câteva frunze de pătrunjel sare Mod de preparare: Se face un rântaş din unt sau ulei şi făină. Se stinge cu zeama de carne. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă frunze de pătrunjel şi dacă avem […]


 365 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de rosii   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de rosii

Ingrediente: 500 g roşii unt proaspăt cât o nucă 1 linguriţă zahăr sare 1 frunză de ţelină Mod de preparare: Se spală câteva roşii frumoase, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă; se trec prin sită, se adaugă sarea, zahărul, untul şi frunza de ţelină. Se lasă să mai fiarbă până se îngroaşă cât […]


 400 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de hrean   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de hrean

Ingrediente: 1 gălbenuş 1 lingură smântână 1 lingură hrean ras 1 linguriţă oţet sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu smântâna. Se pune hreanul ras, puţină sare şi oţet după gust. Se ţine la foc în alt vas cu apă fierbinte, fără să fiarbă, până se serveşte.


 447 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de marar cu ou   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de marar cu ou

Ingrediente: 1 gălbenuş 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură mărar tocat 1 lingurită oţet sare Mod de preparare: Se prăjeşte uşor, fără să se îngălbenească, făină în unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mărarul tocat fin. Înainte de a se servi se adaugă puţin oţet […]


 357 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de marar cu smantana   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de marar cu smantana

Ingrediente: 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte 2 linguri smântână 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Se face un rântaş alb din unt cu făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte sau cu zeamă de carne. Se adaugă smântâna, mărarul tocat fin şi sare. Se ţine la foc potrivit […]


 389 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de usturoi cu faina   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de usturoi cu faina

Ingrediente: 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 căpăţână mică de usturoi Mod de preparare: Se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu zeamă de carne sau de zarzavat, sau chiar cu apă. Se adaugă oţetul, sarea şi usturoiul bine strivit în piuliţă. […]


 413 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de usturoi (AIOLI)   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de usturoi (AIOLI)

Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei 1 gălbenuş 100g ulei sare 1/2 linguriţă oţet Mod de preparare: Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn sau şi mai bine într-una de piatră. Se adaugă boiaua de ardei, sare şi un gălbenuş. Se toarnă puţin câte puţin uleiul, ca la maioneză, şi zeamă […]


 439 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Mujdei de usturoi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Mujdei de usturoi

Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi un praf de sare 1/2 ceaşcă apă sau zeamă de carne Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se striveşte cu puţină sare în piuliţa de lemn, până se face ca o alifie. Se pune în sosieră şi se toarnă deasupra zeamă de carne sau apă.


 312 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de mustar cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de mustar cu tarhon

Ingrediente: 2 linguriţe muştar 1 linguriţă zahăr 100g ulei sare 1/2 linguriţă oţet 2 linguriţe tarhon Mod de preparare: Se amestecă muştarul cu zahărul pisat şi se freacă turnând uleiul picătură cu picătură. Se potriveşte de acru şi de sărat, şi se subţiază, dacă e necesar, cu puţin oţet; la urmă se adaugă foile de […]


 341 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de mustar

Ingrediente: 2 linguriţe muştar 100g ulei sare puţin oţet sau zeamă de lămâie Mod de preparare: Se subţie muştarul cu puţin oţet de vin sau cu zeamă da lămâie şi se freacă cu uleiul turnat picătură cu picătură.


 328 vizualizari

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de ou   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de ou

Ingrediente: 1 ou 1 gălbenuş 200g ulei 1 linguriţă zeamă de lămâie sare 1 castravete mic în oţet 1 linguriţă cozi de ceapă verde tocate mărunt Mod de preparare: Se fierbe un ou răscopt. Se dă gălbenuşul prin sită, se pune un gălbenuş crud, sare, puţină lămâie, şi se face cu ulei un sos de […]


 336 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos maioneza economic   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza economic

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 200g ulei 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper Pentru sosul de făină: 1 linguriţă unt 2 linguriţe făină 1 ceaşcă lapte îndoit cu apă sare Mod de preparare: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se […]


 315 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos tartar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos tartar

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie sare 1 castravete mic în oţet 1 lingură arpagic tocat 1 lingură capere, verdeaţă (tarhon şi pătrunjel) Mod de preparare: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de […]


 402 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos picant cu verdeturi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos picant cu verdeturi

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare câteva frunze de haţmaţuchi (plantă asemănătoare pătrunjelului, cu gust picant), de pătrunjel şi ceapă verde Mod de preparare: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn […]



Sos maioneza cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza cu tarhon

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă oţet 1 linguriţă tarhon tocat 1 castravete mic în oţet Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat […]


 366 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos maioneza cu mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza cu mustar

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce […]


 374 vizualizari

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri



Pagina 1 din 212

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare