Acasa         Contul meu         Forum

Cartofi cu smantana

Adaugata pe 19 februarie, 2010     1.081 vizualizari     Fara comentarii


Cartofi cu smantana

Ingrediente:

1 kg cartofi chifle
2 ceşti lapte
1 lingură unt
1 ceaşcă smântână
sare

Mod de preparare:

Se spală cartofii (de preferinţă cartofi chifle) şi se pun la fiert cu apă rece. Se adaugă puţină sare. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până încep să se moaie. Într-o altă cratiţă cu fund gros se pune să fiarbă laptele. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun în laptele clocotit, cu o lingură de unt. Se lasă să mai fiarbă la foc mic un sfert de oră. Laptele trebuie să fie bine scăzut. Se adauga smântâna, mişcând cratiţa, ca să cuprindă cartofii. Se mai ţin 5 – 6 rninute la foc, se servesc fierbinţi.

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi






Cod pentru site
Cod pentru forum


Comentarii

You must be logged in to post a comment.


[NOTA]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.





Vezi si alte retete culinare



Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare