Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Peltea de mere

Adaugata pe 16 februarie, 2010     1.106 vizualizari     Fara comentarii

Ingrediente:

1 l zeamă în care au fiert merele
1 kg zahăr

Mod de preparare:

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o peltea tulbure. Se spală merele, se taie în patru şi fiecare sfert încă în două, fără să se cureţe de coajă şi fără să se scoată sâmburii. Se pun într-o cratiţă, în apă, pe măsură ce sunt tăiate, ca să nu se înnegrească. La 1 kg mere trebuie 1 l de apă. Se fierb cu totul, la foc potrivit, se acoperă cu un capac şi nu se ating merele în timpul fiertului, ca să nu se sfărâme. După ce au clocotit un sfert de oră şi merele s-au rnuiat, se toamă cu totul, intr-o sită de păr pusă peste un castron, şi se lasă fără să se apese merele, circa 20 de minute, până se scurge bine zeama. Se mai lasă să se limpezească încă o jumătate de oră, şi se trec printr-un tifon des.
La un litru din această zeamă limpezită, se pune 1 kg de zahăr. Se lasă întâi pe marginea maşinii până se topeşte zahărul, apoi se fierbe la foc bun, luând spuma de câte ori este necesar şi se continuă la fel ca pentru pelteaua de zmeură. Din merele fierte se poate face marmeladă, adăugând zahărul necesar.


Ingrediente reţetă: ,

Categorie: Dulciuri, deserturi

De la: Ionut


Peltea de mere









Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare