Acasa         Contul meu         Forum

Hidratii de carbon sau zaharurile

Articol din categoria Diverse


Publicat la data: 10/03/2010 in: Diverse
Hidratii de carbon sau zaharurile

Hidratii de carbon sau zaharurile sunt substante foarte raspandite in alimentele de origine vegetala si mai putin in cele de origine animala.

Cerealele (graul, porumbul, secara si produsele obtinute din ele, ca pastele fainoase si painea), fructele (strugurii, merele, perele, prunele, caisele, etc.), legumele verzi (morcovii, sfecla, mazarea verde, fasolea verde, ceapa, dovleceii, bamele, spanacul), legumele uscate boabe (fasolea, mazarea, lintea , bobul), cum si nucile, castanele si cartofii, constituie surse foarte bogate de zaharuri de origine vegetala; iar zaharul, mierea, dulceturile si marmeladele sunt extrem de bogate in hidrati de carbon, zaharul continand 100%.

Alimentele de origine animala care contin zaharuri sub forma de glicogen sunt mai ales carnea, muschii, ficatul; sangele contine glucoza iar laptele, lactoza.


Cod pentru site:
Cod pentru forum:





Grasimile sau lipidele
Grasimile sau lipidele se gasesc atat in alimentele de origine a ...
Hidratii de carbon sau zaharurile
Hidratii de carbon sau zaharurile sunt substante foarte raspandi ...






Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare