Acasa         Contul meu         Forum

Cum se prepara ceaiurile

Articol din categoria Sfaturi culinare


Publicat la data: 10/03/2010 in: Sfaturi culinare
Cum se prepara ceaiurile

Infuzie - prin infuzare se prepara ceaiurile din frunze si flori de plante. In apa clocotita se pune planta respectiva, se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa 15 minute. Apoi se strecoara si se bea lichidul sau se foloseste in uz extern, in functie de afectiune.

Decoct - Decoct inseamna fierberea plantei timp de 3-5 minute. Astfel se prepara ceaiurile din radacinile de plante si fructe de plante. Dupa ce planta fierbe 3-5 minute se opreste focul, se pune capacul si se lasa 15 minute. Se strecoara si se bea lichidul.
Exemple de decoct: ceai de macese, de tataneasa, etc.


Cod pentru site:
Cod pentru forum:





Ce ar trebui sa stim despre cartofi
Cumparare: nu cumparati carofi care incep sa incolteasca ...
Sugestii pentru planificarea meniului
Folositi cerealele ca hrana in fiecare zi. Trebuie sa avem zilni ...
Pregatirea alimentelor
Mai intai, cateva consideratii generale.

Gospodina ...
Criteriile de evaluare a retetelor
Retetele folosite de tine personal intrunesc nevoile nutritive a ...
Cum se prepara ceaiurile
Infuzie - prin infuzare se prepara ceaiurile din frunze ...






Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare