Acasa         Contul meu         Forum

Carte de bucate

Retete culinare din categoria Carte de bucate

Supa de varza   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de varza

Ingrediente: 3 l apă 1 varză mijlocie o ceaşcă orez sau arpacaş 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într-o oală, cu apă fierbinte. Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de orez ales şi spălat (arpacaşul se […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de legume (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de legume (crema)

Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ în care a fiert alt zarzavat, […]


 358 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supadeasa de dovleac (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supadeasa de dovleac (crema)

Ingrediente: 4 l apă 500 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură făină 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se face un […]


 291 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de gulii (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de gulii (crema)

Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din […]


 320 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de conopida (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de conopida (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting […]


 314 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii

Ingrediente: 1,500 kg roşii 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 l zeamă de carne sau apă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de linte   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de linte

Ingrediente: 4 l apă 300 g linte 1 ceapă 2 — 3 căţei de usturoi o crenguţă de cimbru 1 lingură unt untură sau ulei 1 lingură făină Mod de preparare: Se alege lintea, se spală şi se pune să stea în apă de seara până a doua zi. Se pune la fiert într-o oală […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de macris   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de macris

Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână Mod de preparare: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până când se […]


 310 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de mazare uscata (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de mazare uscata (crema)

Ingrediente: 4 l apă 400 g mazăre uscată 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 felie de slănină 1/2 lingură unt  sau 1 lingură ulei 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Se alege, se spală şi se pune mazărea la muiat din ajun. A doua zi se schimbă apa şi se pune la foc […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de pui a la Olguta   Adaugata pe 12 martie, 2010

Ciorba de pui a la Olguta

Ingrdiente: 1 pui 2, 3 morcovi 1,2 pastarnac 1 telinuta mica 2 cepe mici un ardei 1 cartof taiat cuburi 1/2 rosii in bulion sare, delikat 1 l bors 1 paharel de smantana 1 ou taitei de casa (o mana) 1 legatura de leustean Mod de preparare: Se pune carnea bucati la fiert in cam […]


 380 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Prajitura cu branza de vaci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente: 200 g branza de vaci 200 g zahar 50 g unt 4 oua 150 g faina 4 linguri smantana coaja de lamaie Mod de preparare: Se freaca untul spuma si se amesteca cu branza de vaci trecuta prin sita. Se adauga galbenursurile pe rand apoi zaharul, nucile date prin masina smantana, coaja de lamae […]


 609 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Supa de ciuperci 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de ciuperci 2

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 500 g ciuperci 1 lingură unt sare piper 1 lingură griş 2 linguri smântână Mod de preparare: Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se înăbuşă într-o cratiţă cu unt, un praf de sare şi un praf de piper. Separat se fierbe zarzavat de supă şi când este […]


 340 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Miel cu spanac   Adaugata pe 12 martie, 2010

Miel cu spanac

Ingrediente: 750 g carne 2 kg spanac 1 linguriţă făină 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură bulion sare Mod de preparare: Se prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un praf de făină. Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape, se opăreşte şi se scurge […]


 538 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Snitel vienez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel vienez

Ingrediente: 750 g carne 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri untură (se poate amesteca cu ulei) sare Mod de preparare: Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie carnea felii de 1 cm […]


 1.285 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Piept de vitel umplut   Adaugata pe 12 martie, 2010

Piept de vitel umplut

Ingrediente: 1,500 kg carne 1 lingură pesmet 3 cepe 1 căţel usturoi 1 linguriţă vin alb 1 ou verdeaţă sare piper 1 lingură untură Mod de preparare: Se alege o bucată de carne de la piept. Se scot oasele cu grijă, ca să nu se sfărâme carnea, trăgându-le pe rând pe fiecare, sau folosind un. […]


 570 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Papricas de vitel   Adaugata pe 12 martie, 2010

Papricas de vitel

Ingrediente: 1 kg carne 3 cepe mijlocii 2 ardei graşi 1 linguriţă făină 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingură bulion 2 linguri untură sare Pentru găluşte: 1 lingură unt sau untură 1 ou 2 linguri făină 1 lingură apă sare Mod de preparare: Se pune carnea ca mai sus să se prăjească cu ceapa […]


 510 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Snitel rusesc   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel rusesc

Ingrediente: 750 g carne macră 1 lingură ulei 1 lingură făină 3 Iinguri untură (sau ulei) Pentru sos: 500 g roşii 1 linguriţă unt 1 linguriţa făină 1 bucăţică zahăr usturoi sau cimbru sare Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund până când […]


 533 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Rulada umpluta cu ficat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulada umpluta cu ficat

Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 50 g slăninâ 1 felie de pâine 1 ou, frunze de pătrunjel 3 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel de vin alb 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se alege carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn, fără […]


 603 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Cartofi cu carne   Adaugata pe 12 martie, 2010

Cartofi cu carne

Ingrediente: 600 g carne 1,250 kg cartofi 1 lingură untură 2 cepe mijlocii verdeaţă 4 roşii sau 1 lingură de bulion sare Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se […]


 584 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare