Acasa         Contul meu         Forum

Carte de bucate

Retete culinare din categoria Carte de bucate

Supa cu orez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu orez

Ingrediente: 3 linguri cu vârf de orez Mod de preparare: Se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în supa strecurată. Se amestecă din când în când cu lingura, pentru ca să nu se prindă de fund. Orezul fierbe în jumătate de oră. După gust, la masă se poate adăuga lămâie.


 194 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Tarta cu crema   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu crema

Ingrediente: 125 g făină 1 ou 60 g unt 1 lingură apă rece 1 linguriţă zahăr un praf de sare Crema: 3 ouă 125 g zahăr 40 g făină (2 linguri nu prea pline) 4 l lapte 1 lingură unt topit 1 lingură apă de flori un praf de sare Mod de preparare: Se face […]


 477 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu prune necojite   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu prune necojite

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra Mod de preparare: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt plăcinte, umezită cu apă. Din rămăşiţele de […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu marmelada

Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă Mod de preparare: Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. O treime din cantitatea de […]


 438 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt 100 g zahar 3 gălbenuşuri sau 1 ou întreg şi un gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat ca mai sus, din făină, unt, zahăr şi trei gălbenuşuri sau un ou întreg şi un gălbenuş. Se fac tartele la fel ca mai […]


 416 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 150 g făină 90 g unt 1 linguriţă zahăr 1 ou 1 lingură apă rece un praf de sare Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune o linguriţă rasă de zahăr, sare, o lingură de apă foarte rece, oul şi untul (muiat puţin […]


 427 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Madelene   Adaugata pe 12 martie, 2010

Madelene

Ingrediente: 3 ouă 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pisat 125 g făină 1 linguriţă apă de flori unt pentru uns formele Mod de preparare: Se pune într-o cratiţă untul proaspăt ca să se topească, fără să fiarbă. Se freacă într-un castron ouăle întregi cu zahărul pisat, până se albesc. Se adaugă apa de […]


 517 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Covrigei de plamadeala   Adaugata pe 12 martie, 2010

Covrigei de plamadeala

Ingrediente: 500 g făină 125 g unt 2 ouă întregi 1 gălbenuş 3 linguri zahăr 30 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte 1/2 Iinguriţă sare zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de preparare: Se face ca mai sus un aluat din drojdie muiată cu jumătate ceaşcă de lapte cald, făină, imt, două ouă întregi, un […]


 544 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Covrigei cu scortisoara   Adaugata pe 12 martie, 2010

Covrigei cu scortisoara

Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de aluat sau într-un castron, se face loc […]


 509 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Piscoturi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Piscoturi

Ingrediente: 120 g zahăr 80 g făină 5 albuşuri 3 gălbenuşuri 1 pachet vanilie 2 linguri zahăr fin pentru pudrat deasupra Mod de preparare: Pentru ca pişcoturile să reuşească, ouăle trebuie să fie foarte proaspete şi zahărul fin cernut. De la început se pregăteşte pe o hârtie zahărul pisat, iar pe altă hârtie, făina proaspăt […]


 461 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Saratele cu chimen   Adaugata pe 12 martie, 2010

Saratele cu chimen

Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 2 ouă 1 lingură lapte 1 lingură smântână 1/2 linguriţă sare 1 lingură chimen Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina şi se amestecă cu untul proaspăt. Se face loc la mijloc şi se pune un ou, o lingură de lapte, o lingură de smântână […]


 582 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Saratele 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Saratele 2

Ingrediente: 150 g făină 150 g cartofi fierţi 1 pachet praf de copt un praf de sare lapte sau apă Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina, se face loc la mijloc, se pun cartofii fierţi şi daţi prin maşină, sarea, praful de copt şi puţin lapte sau apă, cât se cere […]


 454 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Saratele   Adaugata pe 12 martie, 2010

Saratele

Ingrediente: 150 g unt proaspăt 150 g făină 150 g cartofi fierţi un praf de sare 1 ou pentru uns deasupra şi o linguriţă de mac sau de susan Mod de preparare: Se face un aluat din unt proaspăt, făină, cartofi fierţi trecuţi prin maşina de carne şi sare. Se frământă un aluat potrivit de […]


 463 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Corabioare 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare 2

Ingrediente: 250 g făină 125 g zahăr vanilat 125 g unt proaspăt 1 gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se frământă aluatul şi se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pun: caimacul, oul, zahărul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amestecă întâi cu o lingură, […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Corabioare   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare

Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece, untul proaspăt tăiat […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Rulouri cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulouri cu marmelada

Ingrediente: 150 g brânză de vacă 150 g ulit 150 g făină 2 linguri rase zahăr un praf de sare un vârf de linguriţă bicarbonat 2 linguri marmeladă şi ou pentru uns deasupra Mod de preparare: Se face un aluat din brânză de vacă, unt, făină, zahăr, sare şi bicarbonat. Se frământă bine, se întinde […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti de nurenberg   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti de nurenberg

Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1 linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina, ouăle, nuci sau migdale măcinate, cuişoare […]


 367 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeticu nuci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeticu nuci

Ingrediente: 200 g făină 200 g nuci 200 g zahăr 2 ouă întregi 1 gălbenuş coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat din făină, nuci trecute prin maşină, zahăr, sare, două ouă întregi şi un gălbenuş, coaja rasă şi zeama de lămâie. Se […]


 355 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti cu scortisoara   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti cu scortisoara

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g) Mod de preparare: Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare. Se pune pe […]


 426 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti deliciosi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti deliciosi

Ingrediente: 560 g făină 250 g unt proaspăt 150 g zahăr pudră 1 ou 1 lingură lapte 1 pachet praf de copt un praf de sare vanilie Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, care se frământă cu o parte din făină. Când […]


 379 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare