Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social



Articole reţete culinare



Cum alegem cerealele integrale sanatoase
Cum alegem cerealele integrale sanatoase
Dintre toate tipurile de cereale, cele mai sanatoase sunt, daca nu stiai deja, cele integrale. Citeste pe eticheta procentul de fibre! Cerealele integrale nu sunt macinate sau rafinate si isi pas ...
Model de meniu orientativ pentru 2 zile pentru bolnavii cu litiaza renala fosfatica
Model de meniu orientativ pentru 2 zile pentru bolnavii cu litiaza renala fosfatica
Model de meniu orientativ pe durata a 2 zile pentru bolnavii cu litiaza renala fosfatica. Ziua 1 Ora 7 ...
Model de meniu orientativ pentru 3 zile pentru bolnavii cu litiaza renala oxalica
Model de meniu orientativ pentru 3 zile pentru bolnavii cu litiaza renala oxalica
Model de meniu orientativ pe durata a 3 zile pentru bolnavii cu litiaza renala oxalica. Ziua 1 Ora 7
Hidratii de carbon sau zaharurile
Hidratii de carbon sau zaharurile
Hidratii de carbon sau zaharurile sunt substante foarte raspandite in alimentele de origine vegetala si mai putin in cele de origine animala. Cerealele (graul, porumbul, secara si produsele obtinute din ele, ca pastele fainoase si pain ...
Cum se prepara ceaiurile
Cum se prepara ceaiurile
Infuzie - prin infuzare se prepara ceaiurile din frunze si flori de plante. In apa clocotita se pune planta respectiva, se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa 15 minute. Apoi se strecoara si se bea lichidul sau se foloseste i ...
Reguli pentru corectarea alimentatiei
Reguli pentru corectarea alimentatiei
- a nu manca nimic intre mese - a manca incet, bine mestecat - micul dejun sa fie consistent - cel mai bine cand ajunge masa cea mai importanta din zi - pranzul moderat - cina devreme - ora 18.00, cu 4-5 ore inainte de cul ...
250g calorii sunt furnizate de urmatoarele cantitati de alimente
250g calorii sunt furnizate de urmatoarele cantitati de alimente
2 oua mari 3 mere mari 3 felii mari de paine 1 felie de paine cu unt si gem 1 farfurie orez 250g iaurt 3 cartofi fierti 1 felie placinta cu dovleac 1 farfurie cu floricele de porumb 1 lin ...
Continutul in grasimi al diferitelor alimente
Continutul in grasimi al diferitelor alimente
Continutul in grasimi al diferitelor alimente (la 100g) carne 60-85% branza de vaci 35% masline 80% cereale 5-15% nuci, seminte 70-85% linte 3% fasole 4% soia 37% naut 11%< ...
Proteinele
Proteinele
Proteinele se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine vegetala. Carnea, pestele, ouale, laptele si branzeturile sunt sursele principale de origine animala, iar legumele uscate (fasolea, mazarea, lintea ...
Model de meniu orientativ pentru 14 zile
Model de meniu orientativ pentru 14 zile
Ne-am gandit sa va oferim un meniu pe 14 zile tocmai bun de urmat. Asteptam si parerile voastre si daca cineva la respectat si intradevar a meritat si s-au simtit rezultatele.Referitor la meniu puteti sa ne scrieti pe urmatoarea adresa de ...