Articole retete culinare
Alege: |
Sarbatoarea de Paste
Publicat la data: 23/03/2010 in: Sarbatori si aniversariAnual crestinii sarbatoresc Pastele, eveniment ce simbolizeaza Invierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu in a treia zi dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare. Evenimentul marcheaza totodata si inceputul anului ecleziastic crestin. Calculul datei evenimentului are la baza doua fenomene astronomice: echinoctiul de primavara si miscarea de rotatie a Lunii in jurul Pamantului, in functie de acestea Pastele este sar ...
Obiceiuri si traditii de Paste
Publicat la data: 23/03/2010 in: Sarbatori si aniversariOuale de Paste - erau adunate din cuibar in miercurea din a patra saptamana a Postului Mare, numita si "miercurea Paresimilor" si se credea ca ouale alese in aceasta zi nu se stricau pana la Paste. Vopsitul oualelor de Pase avea loc in Joia Mare (joia dinaintea Pastelui) insa niciodata in Vinerea Mare. Oul vopsit simbolizeaza Mantuitorul care paraseste mormantul si se intoarce la viata iar folclorul conserva mai multe legende crestine care explic ...
Meniu pentru masa pascala de Paste
Publicat la data: 21/03/2010 in: Sarbatori si aniversariDUPA SLUJBA NOI ROMANII OBISNUIM SA NE ADUNAM TOTI AI CASEI LA MASA.
Respectam astfel pe strabunicii, bunicii si parintii nostrii, tineri si batrani deopotriva, ciocnim oua rosii cu cozonac si bunatati dupa cum avem sa asezam pe masa. Pasca cu stafide, placinta cu branza, bors de miel(daca avem...) sau bors de curcan, friptura de curcan sau pasare cu spanac. Vinul alb sau rosu incununeaza aceste bunatati ...
Cura de slabire
Publicat la data: 21/03/2010 in: Cure de slabireDaca veti bea in fiecare zi dupa masa un pahar ce contine zeama de la o lamaie si 3 grepfruituri amestecate cu o lingura de miere veti observa rezultatele dupa o saptamana.
Daca veti consuma in fiecare zi doar urmatoarele cantitati de alimente: 1 ou, 200 g branza, o felie de paine, 400 g legume sau fructe, doua linguri de miere, una dimineata si una seara, veti dormi maximum 8 ore si veti face o plimbare de o ora in ritm mai alert, i ...
Model de meniu orientativ pentru 7 zile
Publicat la data: 15/03/2010 in: SanatateNe-am gandit sa va oferim un meniu pe 7 zile tocmai bun de urmat. Asteptam si parerile voastre si daca cineva la respectat si intradevar a meritat si s-au simtit rezultatele.
Referitor la meniu puteti sa ne scrieti pe urmatoarea adresa de e-mail: [email protected]
1. Luni
- Lapte cu cafea
- Chifl ...
Schimbarea orei de vara
Publicat la data: 13/03/2010 in: SanatateInseamna ca ne vom trezi mai devreme cu o ora si ziua va fi mai lunga.
Pentru a depasi diverse tulburari afective sezoniere si simptomele care pot apare in urma schimbarii fusului orar, modificari ale nivelurilor diferitilor hormoni si neurotramitatori; spectrul solar se modifica in functie de ora, anotimp, starea vremii si distanta fata de ecuator, precum si nivelul de poluare a aerului; lumina solara directa stimuleaza producerea ...
In dieta trebuie sa tineti cont ca ar fi bine ca
Publicat la data: 13/03/2010 in: DieteIn loc de trei mese principale, incercati sa mancati cate putin si mai des.
Stapaniti-va pofta de dulciuri sau de branza luand mese usoare, dese si echilibrate.
Nivelul scazut al neurotransmitatorului numit serotonina face sa apara pofta. Pentru al creste trebuie sa consumam alimente proteice. Dar ne putem rasfata din cand in cand cu o inghetata sau o mica tableta de ciocolata care poate avea un efect benefic asupra starii noas ...
Mancati bine fiti sanatos
Publicat la data: 13/03/2010 in: SanatateHrana este sursa de energie necesra pentru a sustine activitatea tuturor celulelor organismului. Ea furnizeaza si nutrientii absolut necesari pentru cresterea si refacerea celulelor si da posibilitatea organismului sa produca o varietate de substante, ca hormoni, enzime si neurotransmitatori, esentiale pentru buna sa functionare. Daca intrebam bunicii nostrii cam ce mancau ei pe vremea lor si am tine cont ca se hraneau cam cu ce aveau la un momen ...
Ce ar trebui sa stim despre cartofi
Publicat la data: 13/03/2010 in: Sfaturi culinareCumparare: nu cumparati carofi care incep sa incolteasca.
(Daca acest lucru se intampla in propria camara, rupeti mugurii si pastrati cartofii intr-un loc intunecos.)
Cartofii dupa aspectul lor exterior sunt cu coaja rosie si cu coaja alba. Cei cu coaja rosie sunt nefainosi, cei cu coaja alba sunt fainosi, dar toti sunt nefainosi dupa recoltare. Cartofii fainosi sunt recomandati pentru cartofi rumeniti, sotati si piureuri. C ...
Alimentatia
Publicat la data: 11/03/2010 in: SanatateNutritia, sau stiinta alimentatiei, ne invata ca alimentele trebuie sa treaca atat prin tractul digestiv, cat si prin sita ratiunii si ca excesele si carentele in alimentative, atat cantitative, cat si calitative, ne influenteaza sanatatea.
Prin ce s-a deteriorate alimentatia omului? Prin folosirea alimentelor fierte in locul celor crude, prin folosirea alimentelor moi in locul celor tari, prin folosirea in exces a proteinelor si gr ...
Pregatirea alimentelor
Publicat la data: 11/03/2010 in: Sfaturi culinareMai intai, cateva consideratii generale.
Gospodina sau persoana care pregateste hrana trebuie sa fie constienta ca sanatatea si viata tuturor membrilor familiei, depind de felul cum pregateste ea mancarea. Cu alte cuvinte si spus intr-un mod foarte realist, ea are in propriile ei maini, intr-o mare masura, viata familiei. Alimentatia pe care o pregateste femeia pentru casa ei poate insemna sanatate si viata, dar poate insemna, prin i ...
Sugestii pentru planificarea meniului
Publicat la data: 11/03/2010 in: Sfaturi culinareFolositi cerealele ca hrana in fiecare zi. Trebuie sa avem zilnic 2 varietati de cereale. Graul este una dintre cele 2 cereale necesare, prin paine, dar este necesara si o a doua, de exemplu: orez, porumb (mamaliga), ovaz etc.
Painea sa fie neagra, integrala sau graham etc.
Folositi zilnic legume si zarzavaturi - 3-5 portii/zi. Cel putin o portie sa fie bogata in vitamina C, 2- portii sa fie legume cu frunze verzi sau legume galbene ...
Apa
Publicat la data: 11/03/2010 in: SanatateEste esentiala pentru viata. Ea transporta elementele nutritive si alte substante necesare organismului. 2/3 din greutatea corpului este apa. In absenta apei, omul devine lethargic, mintea devine confuza si in final omul moare.
Apa curata tesuturile. Constipatia, durerile de cap se amelioreaza band suficienta apa, la interval regulate. Corpul are nevoie de 6-8 pahare de apa pe zi. Apa usureaza munca rinichilor si previne infectiile acestor ...
Grasimile sau lipidele
Publicat la data: 10/03/2010 in: DiverseGrasimile sau lipidele se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine vegetala. Cele de origine animala sunt mai ales untul, frisca, smantana, branzeturile grase, laptele, galbenusul de ou, untura, slanina, seul si carnurile grase. Grasimile de origine vegetala se gasesc in unele fructe (masline, nuci, alune, migdale), cum si in semintele oleaginoaselor (floarea soarelui, dovleac, etc.) din care se scot uleiurile veget ...
Cum se prepara ceaiurile
Publicat la data: 10/03/2010 in: Sfaturi culinareInfuzie - prin infuzare se prepara ceaiurile din frunze si flori de plante. In apa clocotita se pune planta respectiva, se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa 15 minute. Apoi se strecoara si se bea lichidul sau se foloseste in uz extern, in functie de afectiune.
Decoct - Decoct inseamna fierberea plantei timp de 3-5 minute. Astfel se prepara ceaiurile din radacinile de plante si fructe de plante. Dup ...
Reguli pentru corectarea alimentatiei
Publicat la data: 10/03/2010 in: Sanatate- a nu manca nimic intre mese
- a manca incet, bine mestecat
- micul dejun sa fie consistent - cel mai bine cand ajunge masa cea mai importanta din zi
- pranzul moderat
- cina devreme - ora 18.00, cu 4-5 ore inainte de culcare
- a nu se servi multe feluri de mancare la o masa
- evitarea grasimilor
- evitarea zaharului (1/3 din zaharul ingerat se transforma in grasimi de depozit in organism)
...
250g calorii sunt furnizate de urmatoarele cantitati de alimente
Publicat la data: 10/03/2010 in: Sanatate2 oua mari
3 mere mari
3 felii mari de paine
1 felie de paine cu unt si gem
1 farfurie orez
250g iaurt
3 cartofi fierti
1 felie placinta cu dovleac
1 farfurie cu floricele de porumb
1 lingura gem de fructe
1 lingura unt de alune
6 rosii
3 felii foarte subtiri de cascaval
2 dovlecei mari
1 cana suc de portocale
15 samburi de caise
1 ling ...
Continutul in grasimi al diferitelor alimente
Publicat la data: 10/03/2010 in: SanatateContinutul in grasimi al diferitelor alimente (la 100g)
carne 60-85%
branza de vaci 35%
masline 80%
cereale 5-15%
nuci, seminte 70-85%
linte 3%
fasole 4%
soia 37%
naut 11%
tofu (branza de soia) 50%
Surse importante de proteine
Publicat la data: 10/03/2010 in: SanatateSurse importante de proteine (% la 100g)
soia 38%
fructe 3,7%
cartofi 7%
orez 7,1%
porumb 10%
fasole 22,3%
lapte integral 22%
lapte praf 42%
oua 33%
branza 42%
peste 80%
pui 25,5%
carne vita 27%
paste fainoase 14%
ceapa 6%
Dieta pentru o piele sanatoasa
Publicat la data: 10/03/2010 in: DieteSanatatea pielii este strans legata de alimentatia noastra zilnica. Pielea se regenereaza in permanenta, necesitand aporturi nutritive adecvate. Afla secretele unei pieli asa cum ti-ai dorit intotdeauna.
O piele sanatoasa este o piele bine hranita, ale carei celule se regenereaza in mod optim. Pentru aceasta, alimentatia ta trebuie sa furnizeze in cantitate suficienta:
Vitamina A Regleaza nivelul de keratina din stra ...