Un peste proaspat are solzii… Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Un peste proaspat are solzii netezi, luciosi, bronhiile sunt de un rosu aprins.
Ingrediente reteta: peste
Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu peste, Retete romanesti
Un peste proaspat are solzii netezi, luciosi, bronhiile sunt de un rosu aprins.
Ingrediente reteta: peste
Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu peste, Retete romanesti
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 linguriţă ulei 1 linguriţă boia sare Mod de preparare: Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada. Se despică peştele în două, în lungime, se scot înotătoarele, şira spinării şi oasele rnai mari. Se ung jumătăţile de crap cu ulei şi se […]
Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 l apă sare 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Se curăţă peştele ca pentru rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o cratiţă cu atâta apă, cât să le cuprindă. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma şi se adaugă puţină sare. Se ţin […]
Ingrediente: 1 crap cam de 1,5 kg ceapă zarzavat de supă 1 păhărel de oţet 2 l apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. Se curăţă înăuntru şi se spală. […]
Ingrediente: 500 g peşte 300 g macaroane 1/2 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti lapte 1 lingură brânză rasă unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din făină şi […]
Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti zeamă 2 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se întrebuinţează orice fel de peşte fiert, căruia i s-au scos cu atenţie oasele şi pieliţa. Dacă peştele a rămas de la masă şi s-a răcit în farfurie, se pune în apa în care […]
Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 1 castravete mic în oţet 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 ceapă 2 foi de dafin 10 boabe piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină […]
Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri unt 1/2 lingură făină 200 g smântână sare piper Mod de preparare: Se curăţă un calcan de mărime potrivită şi se pregăteşte ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistentă la foc. Se sărează calcanul cât trebuie, se aşază în farfurie cu partea albă în sus. Se […]
Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri lapte 100 g unt topit 2 linguri făină 50 g unt proaspăt 1/2 lămâie frunze de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge unt într-o tigaie. Se scurg bucăţile […]
Ingrediente: 1,500 kg calcan 21 apă sare 6 cartofi mijlocii 50 g unt proaspăt Mod de preparare: De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu un foarfece mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe ape. Se face o […]
Ingrediente: 1,500 kg scrumbii 1 lingură ulei 1/2 lămâie frunze de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se taie în două în lung şi se sărează. Se încinge bine tigaia pe foc, fără unt şi fără ulei, deoarece scrumbiile fiind grase, lasă singure grăsime. Se usucă bine într-o cârpă curată, se ung cu puţin […]
Ingrediente: 1,500 kg lin 100 g unt topit 1 lingură făină 1 mână de ciuperci 1 ceapă sare piper 1 pahar de vin 1 gălbenuş Mod de preparare: Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. Se spală în mai multe […]
Se amesteca icrele cu 100ml ulei. Se tin la rece 24 ore. maslinele se desareaza, se spala si li se scot samburii.
Ingrediente reteta: icre, icre negre, icre peste, masline, stiuca, tartine, ulei
Categorie: Mancaruri cu peste
Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper Mod de preparare: Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca un capac, formată din […]
Ingrediente: 2 kg midii 1 pahar de vin 1 ceapă 1 frunză de pătrunjel cimbru dafin 2 căţei de usturoi sare piper 50g unt proaspăt 2 linguri pesmet 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod de preparare: Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie mai întâi foarte bine […]
Ingrediente: 18 raci mijlocii 50 nuci 1 felie de pâine câţiva căţei de usturoi 100g ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb racii. Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apa în care au fiert […]