Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru ou in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: ou

Ciorba de perisoare   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate […]


 437 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de pui a la Olguta   Adaugata pe 12 martie, 2010

Ciorba de pui a la Olguta

Ingrdiente: 1 pui 2, 3 morcovi 1,2 pastarnac 1 telinuta mica 2 cepe mici un ardei 1 cartof taiat cuburi 1/2 rosii in bulion sare, delikat 1 l bors 1 paharel de smantana 1 ou taitei de casa (o mana) 1 legatura de leustean Mod de preparare: Se pune carnea bucati la fiert in cam […]


 380 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Piept de vitel umplut   Adaugata pe 12 martie, 2010

Piept de vitel umplut

Ingrediente: 1,500 kg carne 1 lingură pesmet 3 cepe 1 căţel usturoi 1 linguriţă vin alb 1 ou verdeaţă sare piper 1 lingură untură Mod de preparare: Se alege o bucată de carne de la piept. Se scot oasele cu grijă, ca să nu se sfărâme carnea, trăgându-le pe rând pe fiecare, sau folosind un. […]


 570 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Papricas de vitel   Adaugata pe 12 martie, 2010

Papricas de vitel

Ingrediente: 1 kg carne 3 cepe mijlocii 2 ardei graşi 1 linguriţă făină 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingură bulion 2 linguri untură sare Pentru găluşte: 1 lingură unt sau untură 1 ou 2 linguri făină 1 lingură apă sare Mod de preparare: Se pune carnea ca mai sus să se prăjească cu ceapa […]


 510 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa cu galuste de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de cartofi

Ingrediente: 250 g cartofi 1 ou 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat sau prin răzătoare. Se freacă untul, se adaugă oul, făina, sare, puţin piper şi se amestecă cu cartofii. Se formează găluştele cu mâna, […]


 293 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu galuste de orez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de orez

Ingrediente: 1/2 ceaşcă orez 1/2 ceaşcă lapte unt proaspăt cât o nucă 1 ou sare Mod de preparare: Se alege şi se spală orezul. Se pune la fiert cu laptele şi o bucăţică de unt proaspăt. Se sărează. Se fierbe mai mult decât orezul cu lapte obişnuit. Se ia de pe foc şi se adaugă […]


 292 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu frecatei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu frecatei

Ingrediente: 1 ou 1 lingură lapte 150 g făină sare Mod de preparare: Din ouă, făină şi o lingură de lapte, se face un aluat potrivit de tare. Se lasă puţin să se zbicească. Se dă pe răzătoarea rară. Se lasă să se usuce pe masa de aluat. Se fierb în supă ca şi tăiţeii.


 385 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu gogosele de aluat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu gogosele de aluat

Ingrediente: ou foaie de taitei Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru tăiţei. Se întinde foaia, se unge cu ou şi se îndoaie în două. Cu o formă mică cât un ban se taie mici rotocoale, care se rumenesc într-o cratiţă în untură multă. Se servesc cu supa la masă.


 260 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu patratele   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu patratele

Ingrediente: ou foaie de taitei Mod de preparare: Se face un aluat de tăiţei. Se împătureşte foaia în patru şi se taie mici pătrăţele. Se fierb la fel ca tăiţeii.


 280 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu taitei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu taitei

Ingrediente: 1 ou foaie de taitei Mod de preparare: Se face un aluat de tăiţei. Se întinde cu sucitorul pe masa de aluat o foaie de grosimea unei muchii de cuţit şi se lasă puţin să se zbicească, fără să se usuce de tot. Se face sul şi se taie fin cu un cuţit ascuţit. […]


 257 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Tarta cu crema   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu crema

Ingrediente: 125 g făină 1 ou 60 g unt 1 lingură apă rece 1 linguriţă zahăr un praf de sare Crema: 3 ouă 125 g zahăr 40 g făină (2 linguri nu prea pline) 4 l lapte 1 lingură unt topit 1 lingură apă de flori un praf de sare Mod de preparare: Se face […]


 477 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 150 g făină 90 g unt 1 linguriţă zahăr 1 ou 1 lingură apă rece un praf de sare Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune o linguriţă rasă de zahăr, sare, o lingură de apă foarte rece, oul şi untul (muiat puţin […]


 427 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Saratele   Adaugata pe 12 martie, 2010

Saratele

Ingrediente: 150 g unt proaspăt 150 g făină 150 g cartofi fierţi un praf de sare 1 ou pentru uns deasupra şi o linguriţă de mac sau de susan Mod de preparare: Se face un aluat din unt proaspăt, făină, cartofi fierţi trecuţi prin maşina de carne şi sare. Se frământă un aluat potrivit de […]


 463 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Rulouri cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulouri cu marmelada

Ingrediente: 150 g brânză de vacă 150 g ulit 150 g făină 2 linguri rase zahăr un praf de sare un vârf de linguriţă bicarbonat 2 linguri marmeladă şi ou pentru uns deasupra Mod de preparare: Se face un aluat din brânză de vacă, unt, făină, zahăr, sare şi bicarbonat. Se frământă bine, se întinde […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti deliciosi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti deliciosi

Ingrediente: 560 g făină 250 g unt proaspăt 150 g zahăr pudră 1 ou 1 lingură lapte 1 pachet praf de copt un praf de sare vanilie Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, care se frământă cu o parte din făină. Când […]


 379 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Prajitura cu caise   Adaugata pe 12 martie, 2010

Prajitura cu caise

Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 100 g zahăr 1 ou un praf de sare caise cît se cer zahăr tos pentru caise Compoziţia a doua 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, zahărul, […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tort cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tort cu marmelada

Ingrediente: 200 g făină 2 linguri zahăr 2 linguri miere 1 ou 1 lingură unt topit 1 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă 100 g nuci Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zahărul, mierea, oul, untul, un pacheţel de […]


 494 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Supa cu galuste de gris   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Supa cu galuste de gris

Ingrediente: Găluştele: 1 Iingură unt sau untură 1 ou 4 linguri griş sare Mod de preparare: Se freacă oul cu o lingură rasă de unt sau de untură, până se face ca o cremă. Se pune grişul câte puţin şi sare. Pasta trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase. Se strecoară supa într-o cratiţă destul […]


 353 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Flips   Adaugata pe 20 februarie, 2010

Flips

Ingrediente: 45 ml port o lingurita de zahar un ou Mod de preparare: Se agita ingredientele pana se emulsioneaza oul dupa care se toarna intr-un pahar de cocktail. Se presara nucusoara deasupra bauturii.


 301 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri


Perisoare cu smantana   Adaugata pe 17 februarie, 2010

Perisoare cu smantana

Ingrediente: 750 g carne macră 1 ceapă miilocie o felie de pîine 1 morcov 1 cartof 1 ou (sau o ligură de făină) sare piper verdeaţă tocată 2 linguri pesmet 100 g untură Pentru sos: 1 ceaşcă de smântână 1 linguriţă de făină (sau 1 lingură unt, 2 linguri făină, 1 ceaşcă apă, 2 linguri […]


 418 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare