Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru rosii in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: rosii

Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Ciuperci cu sos si garnitura de orez   Adaugata pe 13 noiembrie, 2012

Ciuperci cu sos si garnitura de orez

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci de pe piata ulei 3-4 linguri o lingura bulion o cutie de rosii decojite o jumatate ardei verde o jumatate ardei rosu sare, piper marar   Mod de preparare: Cipercutele se spala ff bine in apa rece. Se taie fasii iar coditele rondele. Se pun intr-o tigaie in ulei sau unt, […]



Pizza cu rosii   Adaugata pe 6 iulie, 2011

Pizza cu rosii

Ingrediente: 250 g faina 2 lingurite de praf de copt sare 60g margarina aprox. 1,5 dl lapte 200 g masline fara samburi 250 g rosii feliate 200 g ceapa feliata subtire 150 g cas de capra taiat cubulete ¼ dl ulei de masline 1 legatura de busuioc proaspat taiata marunt Mod de preparare: Se incinge […]


 791 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Farfalle cu ficatei de pui   Adaugata pe 6 mai, 2011

Farfalle cu ficatei de pui

Ingrediente: o ceapa potrivita, un ardei gras verde, 1 kg ficatei de pui, 1 punga farfelle, 1 cutie rosii decojite in suc de rosii, 100 ml vin alb, sare, piper, oregano, salvie, ceapa verde, ghimbir si rozmarin (uscate). Mod de preparare: Am tocat ceapa si ardeiul si le-am pus la calit in putin ulei de […]


 581 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste mediteraneene   Adaugata pe 6 februarie, 2011

Paste mediteraneene

Ingrediente: 2-3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 4 fileuri de hamsii in ulei 5-6 felii foarte subtiri de sunca prosciutto 2 rosii tocate nu foarte marunt un praf de ardei uscati iuti (boia iute) 2 linguri capere busuioc tocat fasii 1/2 pachet paste fettuccini sare si piper Mod de preparare: Uleiul se […]



Paste cu sos de rosii si busuioc   Adaugata pe 6 august, 2010

Paste cu sos de rosii si busuioc

Ingrediente: 300 g paste, 300 g rosii, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, ulei, busuioc verde, sare, piper. Mod de preparare: Paste cu sos de rosii si busuioc este una dintre cele mai simple retete de paste. Pentru a pregati aceasta clasica mancare italiana trebuie sa folositi neaparat busuioc proaspat. Usturoiul se curata, se […]


 346 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Ochiuri in tomate   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri in tomate

Ingrediente: 6 ouă 6 roşii frumoase o lingură de unt proaspăt 6 feliuţe mici de şuncă sare Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii netede şi destul de mari, ca să încapă în fiecare câte un ou. Se taie capacul, Se golesc de miez, se pune în fiecare câte o bucăţică mică de unt proaspăt […]


 833 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ghiveci de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ghiveci de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până […]


 761 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de fasole boabe   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de fasole boabe

Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 300 g fasole uscată zarzavat de supă 200 g roşii verdeaţă Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa cu altă apă tot fierbinte. Se adaugă un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul este aproape […]


 470 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de cartofi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de cartofi

Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi […]


 465 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de cartofi si sfecla   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de cartofi si sfecla

Ingrediente: 1 sfeclă cam de 500 g 250 g carofi 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se taie ca tăiţeii şi se fierbe într-o oală cu un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. […]


 428 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de fasole verde   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de fasole verde

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Într-o oală cu apă clocotită, se pun la fiert un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă fasolea tăiată în bucăţi, verdeaţă, cozi de ceapă verde, un […]


 402 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş şi 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este […]


 570 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei umpluti   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Dovlecei: 6 dovlecei tineri 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină ţelină. Se […]


 358 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de perisoare   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate […]


 437 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de legume (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de legume (crema)

Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ în care a fiert alt zarzavat, […]


 358 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii

Ingrediente: 1,500 kg roşii 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 l zeamă de carne sau apă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Snitel rusesc   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel rusesc

Ingrediente: 750 g carne macră 1 lingură ulei 1 lingură făină 3 Iinguri untură (sau ulei) Pentru sos: 500 g roşii 1 linguriţă unt 1 linguriţa făină 1 bucăţică zahăr usturoi sau cimbru sare Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund până când […]


 533 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Cartofi cu carne   Adaugata pe 12 martie, 2010

Cartofi cu carne

Ingrediente: 600 g carne 1,250 kg cartofi 1 lingură untură 2 cepe mijlocii verdeaţă 4 roşii sau 1 lingură de bulion sare Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se […]


 584 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare