Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Cartofi cu carne

Adaugata pe 12 martie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

600 g carne
1,250 kg cartofi
1 lingură untură
2 cepe mijlocii
verdeaţă
4 roşii sau 1 lingură de bulion
sare

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se ardă. Când ceapa începe să se îngălbenească, se pune sare şi puţină apă caldă. Se lasă să fiarbă o oră, turnând din când în când puţină apă caldă. Se curăţă cartofii şi se taie în lung. Pentru a nu se sfărâma, cartofii trebuie frecaţi cu puţină sare înainte de a fi puşi în cratiţa cu carne. Se mai adaugă în mâncare mărar sau pătrunjel tocat fin şi puţin bulion de roşii sau boia de ardei, pentru culoare. Când cartofii sunt aproape gata, se pune cratiţa pentru o jumătate de oră la cuptor. Cartofii nu se amestecă cu lingura ca să nu se sfărîme, ci se clatină numai din când în când cratiţa, pentru a nu se prinde de fund. Mâncarea nu trebuie să fie prea scăzută.


Ingrediente reţetă: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne

De la: Ionut


Cartofi cu carne








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare