Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru cartofi in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: cartofi

Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Supă cremă de broccoli   Adaugata pe 6 aprilie, 2010

Supă cremă de broccoli

Ingrediente: – 1 căpăţână broccoli proaspăt sau o pungă de broccoli congelat – 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru – 1 ceapă curăţată şi mărunţită – 1/2 rădăcină de ţelină – 1 legătură de pătrunjel/mărar proaspăt – 2 căţei de usturoi – sare, piper – 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece – […]


 412 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe, Carte de bucate


Ciorba de stevie   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de stevie

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 500 g ştevie 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 lingură făină 3 linguri orez sau 2 cartofi frumoşi sare Mod de preparare: Se alege ştevia, se pune la fiert şi se continuă la fel ca la borşul de urzici. Separat se prăjeşte o ceapă tocată cu o lingură […]


 588 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Sarbusca   Adaugata pe 23 martie, 2010

Sarbusca

Ingrediente: 1 l apă 2 l zer 1 morcov mijlociu 1 ceapă 300 g cartofi 1 lingură mălai sare Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite. După ce se […]


 520 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de cartofi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de cartofi

Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi […]


 465 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de cartofi si sfecla   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de cartofi si sfecla

Ingrediente: 1 sfeclă cam de 500 g 250 g carofi 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se taie ca tăiţeii şi se fierbe într-o oală cu un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. […]


 428 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de legume (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de legume (crema)

Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ în care a fiert alt zarzavat, […]


 358 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de gulii (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de gulii (crema)

Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din […]


 320 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de macris   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de macris

Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână Mod de preparare: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până când se […]


 310 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de pui a la Olguta   Adaugata pe 12 martie, 2010

Ciorba de pui a la Olguta

Ingrdiente: 1 pui 2, 3 morcovi 1,2 pastarnac 1 telinuta mica 2 cepe mici un ardei 1 cartof taiat cuburi 1/2 rosii in bulion sare, delikat 1 l bors 1 paharel de smantana 1 ou taitei de casa (o mana) 1 legatura de leustean Mod de preparare: Se pune carnea bucati la fiert in cam […]


 380 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Cartofi cu carne   Adaugata pe 12 martie, 2010

Cartofi cu carne

Ingrediente: 600 g carne 1,250 kg cartofi 1 lingură untură 2 cepe mijlocii verdeaţă 4 roşii sau 1 lingură de bulion sare Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se […]


 584 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa de cartofi cu praz   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente: 3 l apă 400 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 3 fire de praz unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este fiert se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi cuburi egale şi prazul tăiat în felii subţiri. Se lasă să […]


 259 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de piure de cartofi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de piure de cartofi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 750 g cartofi 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare. Mod de preparare: Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi sare. Se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră. Se încearcă dacă sunt fierţi. Se trec prin sită cât sunt încă fierbinţi. […]


 212 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi

Ingrediente: 3 l apă 500 g cartofi 1 morcov 1 pătruniel 1 praz 1/2 ţelină 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt […]


 324 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de morcovi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de morcovi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt zarzavat, de […]


 303 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat cu ulei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat cu ulei

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 3 cartofi o mână de mazăre o mână de fasole verde 1 dovlecel 1 conopidă mică 3 roşii 1/2 lingură ulei 1/2 lingură făină sare Mod de preparare: Se taie tot zarzavatul felii şi se fierbe într-o oală, în apă cu sare, împreună cu mazărea, fasolea verde, […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa campeneasca   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa campeneasca

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 gulie 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 1 ţelină mică 1 lingură unt sau ulei sare 1 gălbenuş 1 lingură smântână Mod de preparare: Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşe într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de ulei. Se curăţă […]


 331 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat 2

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 1 fir de praz 1/2 ţelină 3 cartofi 1/2 lingură unt 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul, prazul, ţelina şi cartofii se taie ca tăiţeii. Se încinge într-o cratiţă untul, se pune tot zarzavatul, afară de cartofi, amestecând cu lingura, până se moaie, fără […]


 313 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi prazul se taie fin ca tăiţeii, iar cartofii se taie puţin mai groşi. Se pun la fiert în supă strecurată. Se adaugă sare cât trebuie.


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu galuste de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de cartofi

Ingrediente: 250 g cartofi 1 ou 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat sau prin răzătoare. Se freacă untul, se adaugă oul, făina, sare, puţin piper şi se amestecă cu cartofii. Se formează găluştele cu mâna, […]


 293 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare