Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru patrunjel in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: patrunjel

Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Salata de ardei in trei culori   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata de ardei in trei culori

Aceasta delicioasa si hranitoare salata alcatuieste impreuna cu sosul o mancare delicioasa care ii va incanta deopotriva atat pe cei mici cat si pe cei mari. Ingrediente 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben taiati fisii o jumatate ridiche rasa pe razatoarea mare 1 ceapa taiata solzi 1 legatura patrunjel tocat 1 hrean […]



Paste cu ciuperci   Adaugata pe 6 noiembrie, 2010

Paste cu ciuperci

Ingrediente: 250 gr. paste, 400 gr. ciuperci, 2 morcovi, 4 catei usturoi, 50 ml vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, parmezan sau cascaval ras Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Salata de paste cu ardei copt si porumb   Adaugata pe 6 iulie, 2010

Salata de paste cu ardei copt si porumb

Ingrediente: 200 g paste orrechiette (scoici) 1 lingura ulei de masline 1 ceapa alba, maruntita 2 catei de usturoi, macinati 3/4 de cana de boabe de porumb 1 ardei copt, feliat (cca 1/2 de cana) 1 avocado feliat 3 linguri de frunze de patrunjel maruntite 2 linguri de suc proaspat de lime 1/2 de lingurita […]


 341 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Ghiveci de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ghiveci de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până […]


 761 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Rulada umpluta cu ficat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulada umpluta cu ficat

Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 50 g slăninâ 1 felie de pâine 1 ou, frunze de pătrunjel 3 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel de vin alb 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se alege carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn, fără […]


 603 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi

Ingrediente: 3 l apă 500 g cartofi 1 morcov 1 pătruniel 1 praz 1/2 ţelină 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt […]


 324 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa frantuzeasca cu zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa frantuzeasca cu zarzavat

Ingrediente: 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 praz 1 ceapă 1/2 varză mică o mână de mazăre 1 salată mică 1/2 lingură unt 1/2 linguriţă zahăr sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat cu ulei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat cu ulei

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 3 cartofi o mână de mazăre o mână de fasole verde 1 dovlecel 1 conopidă mică 3 roşii 1/2 lingură ulei 1/2 lingură făină sare Mod de preparare: Se taie tot zarzavatul felii şi se fierbe într-o oală, în apă cu sare, împreună cu mazărea, fasolea verde, […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat 2

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 1 fir de praz 1/2 ţelină 3 cartofi 1/2 lingură unt 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul, prazul, ţelina şi cartofii se taie ca tăiţeii. Se încinge într-o cratiţă untul, se pune tot zarzavatul, afară de cartofi, amestecând cu lingura, până se moaie, fără […]


 313 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi prazul se taie fin ca tăiţeii, iar cartofii se taie puţin mai groşi. Se pun la fiert în supă strecurată. Se adaugă sare cât trebuie.


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Zacusca de peste   Adaugata pe 6 martie, 2010

Zacusca de peste

Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 1 castravete mic în oţet 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 ceapă 2 foi de dafin 10 boabe piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină […]


 560 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Calcan prajit in unt   Adaugata pe 6 martie, 2010

Calcan prajit in unt

Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri lapte 100 g unt topit 2 linguri făină 50 g unt proaspăt 1/2 lămâie frunze de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge unt într-o tigaie. Se scurg bucăţile […]


 879 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Scrumbii la tigaie   Adaugata pe 6 martie, 2010

Scrumbii la tigaie

Ingrediente: 1,500 kg scrumbii 1 lingură ulei 1/2 lămâie frunze de pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se taie în două în lung şi se sărează. Se încinge bine tigaia pe foc, fără unt şi fără ulei, deoarece scrumbiile fiind grase, lasă singure grăsime. Se usucă bine într-o cârpă curată, se ung cu puţin […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de berbec   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Ciorba de berbec

Ingrediente; 2 l apă 1 l borş 750 g carne de berbec 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 varză mică 500 g roşii 1 ardei gras sare Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte de sare. Când carnea este fiartă […]


 355 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de miel   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Ciorba de miel

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de miel 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi de ceapă verde sare 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 Iinguri de smântână Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se […]


 466 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de pasare   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Supa de pasare

Ingrediente: 1,500 kg carne 4 l apă 2 morcovi frumoşi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină ţelină 2 cepe 1/4 varză (facultativ) sare Mod de preparare: Se pregăteşte din clapon sau din găină. Se curăţă pasărea bine, să nu aibă tuleie, şi Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea şi o bucată bună de […]


 1.116 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de carne   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Supa de carne

Ingrediente: 1,500 kg carne 4 l apă 2 morcovi frumoşi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină ţelină 2 cepe 1/4 varză (facultativ) sare Mod de preparare: Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea şi o bucată bună de os. Pentru ca supa să fie mai gustoasă, se pune cu apă rece la foc; dacă […]


 418 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare