Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru zahar in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: zahar

Chec cu struguri   Adaugata pe 17 februarie, 2018

Chec cu struguri

Ingrediente: 100 g unt sau margarina, 4 oua, 200 g zahar pudra, 1 pachet praf de copt, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 200 ml lapte, 500 g faina, 100 g boabe de struguri (mici si tari), 50 g coaja de portocale zaharisita, 50 g nuci sau alune, 50 g stafide. Mod […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Chec cu fructe   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Chec cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, 250 g nuci, 100 g coji de portocala sau lamaie zaharisite sau din dulceata, 100 g prune uscate sau stafide. Mod de preparare: Se bat albusurile bine de tot cu telul, se adauga zaharul cu incetul si se bat din nou pana se intareste […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Fursecuri cu rom   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fursecuri cu rom

Ingrediente: 75g miere, 50g zahar pudra, 1 ou, 80g nuci macinate, 1/2 paharel rom, 1/2 lingurita praf de copt, faina. Mod de preparare: Se freaca bine mierea cu zaharul si oul, se adauga romul si praful de copt si dupa ce se amesteca totul foarte bine se pun nucile, iar la urma faina. Se framanta […]


 559 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Pentru a nu se intari bobul de orez   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru a nu se intari bobul de orez

Pentru a nu se intari bobul, zaharul se pune cand orezul este fiert.                


 530 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Clatitele nu se lipesc de tigaie   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele nu se lipesc de tigaie

Clatitele nu se lipesc de tigaie daca peste uleiul incins se presara putin zahar.              


 896 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Melanj de fructe proaspete   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Melanj de fructe proaspete

Ingrediente 2 mere, 3 pere zemoase, 15 prune coapte, 1 pahar boabe de struguri albi, 1 pahar boabe de struguri tamiiosi, 2-3 felii de pepene galben parfumat, zeama de la 1 lamiie, 2 pahare vin alb, 1 pahar zahar pisat. Mod de Preparare Perele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi […]



Ciorba de urzici   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de urzici

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu urzici 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se aleg urzici tinere, se spală, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, orez sau crupe de […]


 594 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de verdeata   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de verdeata

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu verdeaţă 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate mărunt. Se […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii

Ingrediente: 1,500 kg roşii 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 l zeamă de carne sau apă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de mazare uscata (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de mazare uscata (crema)

Ingrediente: 4 l apă 400 g mazăre uscată 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 felie de slănină 1/2 lingură unt  sau 1 lingură ulei 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Se alege, se spală şi se pune mazărea la muiat din ajun. A doua zi se schimbă apa şi se pune la foc […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Prajitura cu branza de vaci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente: 200 g branza de vaci 200 g zahar 50 g unt 4 oua 150 g faina 4 linguri smantana coaja de lamaie Mod de preparare: Se freaca untul spuma si se amesteca cu branza de vaci trecuta prin sita. Se adauga galbenursurile pe rand apoi zaharul, nucile date prin masina smantana, coaja de lamae […]


 609 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Snitel rusesc   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel rusesc

Ingrediente: 750 g carne macră 1 lingură ulei 1 lingură făină 3 Iinguri untură (sau ulei) Pentru sos: 500 g roşii 1 linguriţă unt 1 linguriţa făină 1 bucăţică zahăr usturoi sau cimbru sare Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund până când […]


 533 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa deasa de morcovi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de morcovi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt zarzavat, de […]


 303 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa frantuzeasca cu zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa frantuzeasca cu zarzavat

Ingrediente: 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 praz 1 ceapă 1/2 varză mică o mână de mazăre 1 salată mică 1/2 lingură unt 1/2 linguriţă zahăr sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Tarta cu crema   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu crema

Ingrediente: 125 g făină 1 ou 60 g unt 1 lingură apă rece 1 linguriţă zahăr un praf de sare Crema: 3 ouă 125 g zahăr 40 g făină (2 linguri nu prea pline) 4 l lapte 1 lingură unt topit 1 lingură apă de flori un praf de sare Mod de preparare: Se face […]


 477 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu prune necojite   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu prune necojite

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra Mod de preparare: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt plăcinte, umezită cu apă. Din rămăşiţele de […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu marmelada

Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă Mod de preparare: Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. O treime din cantitatea de […]


 438 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt 100 g zahar 3 gălbenuşuri sau 1 ou întreg şi un gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat ca mai sus, din făină, unt, zahăr şi trei gălbenuşuri sau un ou întreg şi un gălbenuş. Se fac tartele la fel ca mai […]


 416 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare