Chec cu struguri
Adaugata pe 17 februarie, 2018 0 vizualizari Fara comentarii

Ingrediente:
100 g unt sau margarina,
4 oua,
200 g zahar pudra,
1 pachet praf de copt,
1 pachet zahar vanilat,
1 varf de cutit sare,
200 ml lapte,
500 g faina,
100 g boabe de struguri (mici si tari),
50 g coaja de portocale zaharisita,
50 g nuci sau alune,
50 g stafide.
Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu galbenusurile, zaharul vanilat si sarea pana cand se obtine o crema spumoasa.
Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne de doua ori, apoi se adauga treptat in compozitie, alternand cu laptele rece.
La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma si fructele; boabele de struguri si stafidele intregi, iar coaja de portocale si nucile sau alunele tocate.
Se unge cu unt o forma de chec mai mare sau doua mai mici, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute, apoi la foc slab aproximativ 40-45 minute.
Inainte de a se raci complet, prajitura se da prin zahar vanilat. Se taie felii dupa 1-2 ore.
Pofta buna!
Ingrediente reteta: alune, chec, faina, lapte, nuci, portocale, sare, stafide, struguri, zahar, zahar vanilat
Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi