Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru zahar vanilat in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: zahar vanilat

Budinca de macaroane   Adaugata pe 10 mai, 2019

Budinca de macaroane

Ingrediente500 g macaroane taiate5 oua100 g branza de vaci100 g branza telemea de vaci sarata100 g zahar tos1 plic zahar vanilatcoaja de lamaie rasa3-4 cuburi de margarina Mod de preparareSe pun la fiert in apa fierbite pastele. Dupa ce au fiert, se pun la scurs intr-o strecuratoare.Intre timp ce fierb pastele se pregateste un sos […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Paste, pizza, Retete romanesti


Chec cu struguri   Adaugata pe 17 februarie, 2018

Chec cu struguri

Ingrediente: 100 g unt sau margarina, 4 oua, 200 g zahar pudra, 1 pachet praf de copt, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 200 ml lapte, 500 g faina, 100 g boabe de struguri (mici si tari), 50 g coaja de portocale zaharisita, 50 g nuci sau alune, 50 g stafide. Mod […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Chec cu fructe   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Chec cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, 250 g nuci, 100 g coji de portocala sau lamaie zaharisite sau din dulceata, 100 g prune uscate sau stafide. Mod de preparare: Se bat albusurile bine de tot cu telul, se adauga zaharul cu incetul si se bat din nou pana se intareste […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Bezele cu fructe   Adaugata pe 15 februarie, 2018

Bezele cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 300 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 250 g curmale sau alte fructe uscate (tocate marunt), 250 g nuci macinate. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, cu telul. Se adauga zaharul incetul cu incetul, batand in continuare pana se intareste compozitia. Se incorporeaza usor fructele in spuma. Pe tava presarata cu […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Clatitele dulci se parfumeaza cu…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele dulci se parfumeaza cu…

Clatitele dulci se parfumeaza cu zahar vanilat, coaja de lamaie sau esenta de rom.                


 571 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Corabioare 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare 2

Ingrediente: 250 g făină 125 g zahăr vanilat 125 g unt proaspăt 1 gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se frământă aluatul şi se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pun: caimacul, oul, zahărul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amestecă întâi cu o lingură, […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Corabioare   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare

Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece, untul proaspăt tăiat […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti cu scortisoara   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti cu scortisoara

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g) Mod de preparare: Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare. Se pune pe […]


 426 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti economici   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti economici

Ingrediente: 350 g făină 3 linguri ulei 100 g zahăr vanilat 2 ouă 2 linguriţe oţet 1/2 pachet praf de copt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune uleiul, zahărul vanilat, două ouă, două linguriţe de oţet, praful de copt […]


 318 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Limbi de pisica   Adaugata pe 12 martie, 2010

Limbi de pisica

Ingrediente: 160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt o linguriţă lapte 2 albuşuri Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de lemn, la sfârşit două albuşuri bătute […]


 295 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Biscuiti cu vanilie   Adaugata pe 12 martie, 2010

Biscuiti cu vanilie

Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină Mod de preparare: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de tablă groasă. Se pune câte o linguriţă din compoziţie la distanţa de 2 — 3 cm unele de […]


 308 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Lapte de piersici   Adaugata pe 4 martie, 2010

Lapte de piersici

Ingrediente: 8 piersici, 1 litru lapte, 4-5 linguri zahar, citeva felii piine de secara, zahar vanilat Mod de preparare: De fiecare persoana se pun 2 piersici taiate bucatele intr-o farfurie adinca. Se presara zahar si se lasa sa stea acoperite o ora. Se adauga 1 pahar de lapte. Mod de servire: Se servesc cu piine […]


 579 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri


Parfait de caise   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Parfait de caise

Ingrediente: Zahar 200 g lapte 160 ml oua 2 buc zahar vanilat 1 plic caise curatate de coaja si samburi 250 g frisca batuta 500 g Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu laptele si ouale, se fierb, se ia vasul de pe foc si se adauga zaharul vanilat. Dupa ce compozitia s-a racit complet, […]


 1.109 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Cafe Frape   Adaugata pe 13 februarie, 2010

Cafe Frape

Dupa ce s-a preparat cafeaua se adauga laptele si zaharul vanilat si se bate totul foarte bine. Se lasa sa se raceasca. Se serveste cu gheata pisata.


 2.401 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare