Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru otet in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: otet

Crap rasol   Adaugata pe 23 martie, 2010

Crap rasol

Ingrediente: 1 crap cam de 1,5 kg ceapă zarzavat de supă 1 păhărel de oţet 2 l apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. Se curăţă înăuntru şi se spală. […]


 469 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de burta (schimbea)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de burta (schimbea)

Ingrediente: 4 1 apă 1 kg burtă 1 picior de viţel zarzavat de supă 2 foi de dafin 10 boabe piper 2 linguri oţet 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun […]


 391 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Pesmeti economici   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti economici

Ingrediente: 350 g făină 3 linguri ulei 100 g zahăr vanilat 2 ouă 2 linguriţe oţet 1/2 pachet praf de copt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune uleiul, zahărul vanilat, două ouă, două linguriţe de oţet, praful de copt […]


 318 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tort cu marmelada si cu crema   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tort cu marmelada si cu crema

Ingrediente: 300 g făină 1 gălbenuş 5 linguri zahăr 2 linguri oţet de vin (să nu fie prea acru) 2 linguri ulei 1 lingură untură 4 linguri lapte 1 pachet praf de copt un praf de sare Crema: 1 l lapte 1 ou 1/2 lingură făină 2 linguri zahăr vanilie 250 g marmeladă Mod de […]


 330 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Salata de morcov crud   Adaugata pe 4 martie, 2010

Salata de morcov crud

Se spala, se curata si se rad morcovii pe razatoarea mica. Se amesteca untdelemnul cu otet si cu sare, se amesteca bine si se toarna peste morcov.


 855 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Salate


Sos pentru fripturi   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos pentru fripturi

Ingrediente: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar 100 g cuiperci unt proaspăt cât o nucă sare Mod de preparare: Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se rumenească. Se stinge cu zeama de carne, […]


 467 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de hrean   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de hrean

Ingrediente: 1 gălbenuş 1 lingură smântână 1 lingură hrean ras 1 linguriţă oţet sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu smântâna. Se pune hreanul ras, puţină sare şi oţet după gust. Se ţine la foc în alt vas cu apă fierbinte, fără să fiarbă, până se serveşte.


 447 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de marar cu ou   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de marar cu ou

Ingrediente: 1 gălbenuş 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură mărar tocat 1 lingurită oţet sare Mod de preparare: Se prăjeşte uşor, fără să se îngălbenească, făină în unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mărarul tocat fin. Înainte de a se servi se adaugă puţin oţet […]


 357 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de usturoi cu faina   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de usturoi cu faina

Ingrediente: 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 căpăţână mică de usturoi Mod de preparare: Se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu zeamă de carne sau de zarzavat, sau chiar cu apă. Se adaugă oţetul, sarea şi usturoiul bine strivit în piuliţă. […]


 413 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Sosuri


Tarhon conservat in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Tarhon conservat in otet

Mod de conservare: Se aleg frunze de tarhon proaspăt. Se pun într-un castron şi se presară bine cu sare. A doua zi se aşază într-un borcan mic, se apasă deasupra cu două scândurele aşezate cruciş, apoi se toarnă oţet cât să le cuprindă. Se leagă cu hârtie pergament şi se păstrează la rece.


 541 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Vinete impanate, in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Vinete impanate, in otet

Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste ele se […]


 529 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Gogosari in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Gogosari in otet

Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2 — 3 ori. Se aşază în borcane. Se fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două […]


 457 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Castraveti mici in otet   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Castraveti mici in otet

Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi foarte proaspeţi. Se spală, se taie puţin la capete şi se scurg bine de apă. De asemenea se pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu cuţitul special, în rondele crestate, câteva frunze de ţelină şi după gust, câţiva căţei de usturoi. În acest timp se fierbe oţetul cu sare, […]


 450 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Conserve, muraturi


Melci prajiti in aluat   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci prajiti in aluat

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper 1 ou 2 linguri făină 2 linguri de lapte 1 linguriţă ulei 1 lingură arpagic tocat 100 g untură sau ulei Mod de preparare: Se fierb […]


 386 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Melci fierti   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci fierti

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper Mod de preparare: Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca un capac, formată din […]


 399 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Scordolea de raci   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scordolea de raci

Ingrediente: 18 raci mijlocii 50 nuci 1 felie de pâine câţiva căţei de usturoi 100g ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb racii. Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apa în care au fiert […]


 399 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Sos de usturoi (AIOLI)   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de usturoi (AIOLI)

Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei 1 gălbenuş 100g ulei sare 1/2 linguriţă oţet Mod de preparare: Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn sau şi mai bine într-una de piatră. Se adaugă boiaua de ardei, sare şi un gălbenuş. Se toarnă puţin câte puţin uleiul, ca la maioneză, şi zeamă […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de mustar cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de mustar cu tarhon

Ingrediente: 2 linguriţe muştar 1 linguriţă zahăr 100g ulei sare 1/2 linguriţă oţet 2 linguriţe tarhon Mod de preparare: Se amestecă muştarul cu zahărul pisat şi se freacă turnând uleiul picătură cu picătură. Se potriveşte de acru şi de sărat, şi se subţiază, dacă e necesar, cu puţin oţet; la urmă se adaugă foile de […]


 341 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos maioneza cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza cu tarhon

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă oţet 1 linguriţă tarhon tocat 1 castravete mic în oţet Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat […]


 366 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos maioneza cu mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza cu mustar

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri



Pagina 1 din 3123

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare