Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru mustar in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: mustar

Sos cald de mustar   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos cald de mustar

Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură unt 1 linguriţă făină 2 ceşti zeamă de carne sau apă 1 păhărel de vin alb 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă zahăr un praf de piper sare Mod de preparare: Se taie ceapa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Se lasă să se moaie fără […]


 492 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos pentru fripturi   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos pentru fripturi

Ingrediente: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar 100 g cuiperci unt proaspăt cât o nucă sare Mod de preparare: Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se rumenească. Se stinge cu zeama de carne, […]


 467 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de mustar cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de mustar cu tarhon

Ingrediente: 2 linguriţe muştar 1 linguriţă zahăr 100g ulei sare 1/2 linguriţă oţet 2 linguriţe tarhon Mod de preparare: Se amestecă muştarul cu zahărul pisat şi se freacă turnând uleiul picătură cu picătură. Se potriveşte de acru şi de sărat, şi se subţiază, dacă e necesar, cu puţin oţet; la urmă se adaugă foile de […]


 341 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos de mustar

Ingrediente: 2 linguriţe muştar 100g ulei sare puţin oţet sau zeamă de lămâie Mod de preparare: Se subţie muştarul cu puţin oţet de vin sau cu zeamă da lămâie şi se freacă cu uleiul turnat picătură cu picătură.


 328 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Sosuri


Sos tartar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos tartar

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie sare 1 castravete mic în oţet 1 lingură arpagic tocat 1 lingură capere, verdeaţă (tarhon şi pătrunjel) Mod de preparare: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de […]


 402 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos picant cu verdeturi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos picant cu verdeturi

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare câteva frunze de haţmaţuchi (plantă asemănătoare pătrunjelului, cu gust picant), de pătrunjel şi ceapă verde Mod de preparare: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn […]


 326 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos maioneza cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza cu tarhon

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă oţet 1 linguriţă tarhon tocat 1 castravete mic în oţet Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat […]


 366 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos maioneza cu mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Sos maioneza cu mustar

Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Salata de telina   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de telina

Ingrediente: 500g ţelină un gălbenuş 50g ulei 1 linguriţă muştar 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie ca fideaua. Se opăreşte cu apă clocotită cu sare. Se scurge bine şi se amestecă fie cu un sos maioneză, fie cu un sos de ulei, oţet şi muştar. La fel se […]


 1.330 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Salate


Salata de cartofi cu tarhon   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de cartofi cu tarhon

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 100g ulei 1 lingură zemă de lămâie sau oţet sare 1 lingură pătrunjel verde mărar tocat câteva foi de tarhon Mod de preparare: Se fierb cartofi chifle, se curăţă şi se taie potrivit de subţiri. Se face o maioneză cu muştar, bine potrivită […]


 1.102 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Salate


Salata de cartofi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 3 linguri ulei 1 lingură oţet un praf de piper sare muştar ceapă (facultativ) Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coajă şi încă fierbinţi se curăţă şi se taie în felii subţiri. Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără muştar, şi se toarnă peste cartofii […]


 343 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Salate


Salata verde   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata verde

Ingrediente: 1 căpăţână mare de salată verde sau 2 mijlocii 3 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper muştar (facultativ) Mod de preparare: Se spală salata în mai multe ape, se curăţă de frunzele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele şi se scurg bine de apă. Într-un castron se pregăteşte un sos […]


 327 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Salate


Rosii portugheze cu orez   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii portugheze cu orez

Ingrediente: 12 roşii mijlocii 2 ardei 100g orez sare, piper câteva frunze de salată verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50g ulei Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe în […]


 1.640 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Salat ruseasca   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salat ruseasca

Ingrediente: 300g cartofi 1 morcov mijlociu o mână de fasole verde o mână de mazăre boabe 2 ouă răscoapte 1 linguriţă muştar 100g ulei 2 linguri oţet sau lămâie sare Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele […]


 408 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ciuperci marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci marinate

Ingrediente: 500g ciuperci câteva boabe de piper 1 frunză de dafin 1 linguriţă muştar 1/2 pahar oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe de piper şi frunză de dafin, […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Scrumbii marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scrumbii marinate

Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2 linguri oţet Mod de preparare: Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăţă, […]


 294 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Scrumbii sarate cu sos de mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scrumbii sarate cu sos de mustar

Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 1 linguriţă muştar 50g ulei oţet (după gust) câteva măsline sau frunze de salată verde Mod de preparare: Se ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii într-un castron cu […]


 309 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Rosii umplute cu carne si ciuperci   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii umplute cu carne si ciuperci

Ingrediente: 12 roşii mijlocii putină carne de pasăre fiartă sau friptă 3 — 4 ciuperci sare, piper, oţet Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50g ulei Mod de preparare: Se pregătesc roşiile, se taie un capac, se scobesc. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet. Se taie mărunt un […]


 278 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Rosii portugheze cu orez   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii portugheze cu orez

Ingrediente: 12 roşii mijlocii 2 ardei 100g orez sare, piper câteva frunze de salată verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50g ulei Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe în […]


 323 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Oua cu maioneza   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Oua cu maioneza

Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100g ulei 1 lingură smântână un vârf de linguriţă sare 2 — 3 măsline sau puţină salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie în două, în lung. Se aşază pe o farfurie cu gălbenuşul în […]


 323 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare