Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru oua in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: oua

Budinca de macaroane   Adaugata pe 10 mai, 2019

Budinca de macaroane

Ingrediente500 g macaroane taiate5 oua100 g branza de vaci100 g branza telemea de vaci sarata100 g zahar tos1 plic zahar vanilatcoaja de lamaie rasa3-4 cuburi de margarina Mod de preparareSe pun la fiert in apa fierbite pastele. Dupa ce au fiert, se pun la scurs intr-o strecuratoare.Intre timp ce fierb pastele se pregateste un sos […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Paste, pizza, Retete romanesti


Chec cu fructe   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Chec cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, 250 g nuci, 100 g coji de portocala sau lamaie zaharisite sau din dulceata, 100 g prune uscate sau stafide. Mod de preparare: Se bat albusurile bine de tot cu telul, se adauga zaharul cu incetul si se bat din nou pana se intareste […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Taitei cu carne   Adaugata pe 6 septembrie, 2011

Taitei cu carne

Ingrediente: 200 g taitei, 200 g carne tocata, 1 ceapa, 4 linguri de ulei, sare, piper macinat, 1 ou, verdeata tocata, 1 pahar sos de rosii indulcit, 1 lingura de unt. Mod de preparare: Se fierb taiteii, se spala cu apa rece si se scurg, apoi se pun intr-o forma de sticla incasabila unsa cu […]


 1.123 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste cu 4 feluri de brinza   Adaugata pe 6 ianuarie, 2011

Paste cu 4 feluri de brinza

Ingrediente: paste scurte spiralate, cas ras, cascaval ras, brinza de vaci, brinza topita afumata, oua, putina smintina, parizer de pui, marar, sare, piper si alte condimente dupa gust. Mod de preparare: Se fierb pastele ca de obicei in apa cu sare si putina vegeta, cind sint gata se rastorna intr-o sita se strecoara si se […]


 618 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste cu clatite   Adaugata pe 6 decembrie, 2010

Paste cu clatite

Ingrediente: 1 pachet macaroane, 20 clatite, 200 gr. ciuperci, 400 gr. cascaval, 300 gr. cas de oi, 100 gr. sunca sau salam, 150 gr. costita, 5 oua, 100 gr. smintina, 2 castraveti murati Mod de preparare: Spaghete cu castraveti si ficat este o reteta gustoasa. Se face rapid si e foarte hranitoare. Primul lucru pe […]


 524 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Oua in cuib pe spanac   Adaugata pe 24 martie, 2010

Oua in cuib pe spanac

Ingrediente: 6 ouă 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură smântână 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ rezistentă la foc, cu două linguri de unt. Se presară […]


 1.632 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri in cuib   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri in cuib

Ingrediente: 6 ouă 6 felii de parizer 1/2 lingură untură sare câteva frunze de salată Mod de preparare: Se taie parizerul în felii. Se încinge untură într-o tigaie şi se aşază feliile de parizer. La căldură, pieliţa dimprejur se strânge, felia de parizer luând forma unui cuib, în care se sparge câte un ou. Se […]


 851 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri in tomate   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri in tomate

Ingrediente: 6 ouă 6 roşii frumoase o lingură de unt proaspăt 6 feliuţe mici de şuncă sare Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii netede şi destul de mari, ca să încapă în fiecare câte un ou. Se taie capacul, Se golesc de miez, se pune în fiecare câte o bucăţică mică de unt proaspăt […]


 833 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri la capac cu smantana   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri la capac cu smantana

Ingrediente: 6 ouă 1/2 lingură unt două linguri smântână sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiurile la capac aşa cum s-a arătat mai sus întrebuinţându-se însă o singură formă cu marginile scunde, rezistentă la foc. Când ochiurile încep să se prindă, se toarnă peste ele smântână şi un praf de sare. Se dau puţin la […]


 777 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri la capac   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri la capac

Ingrediente: 2 ouă şi unt cît o jumâtate de nucă pentru fiecare persoană Mod de preparare: Ochiurile la capac se pregătesc în farfurioare sau în tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. Numărul farfurioarelor trebuie să fie egal cu numărul persoanelor. Mărimea farfuriei trebuie să fie potrivită ca să încapă […]


 786 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu praz   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu praz

Ingrediente: 6 ouă 2 linguri unt 1/2 lingură făină 2 ceşti cu lapte 1 fir de praz 6 felii de pâine 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiuri romîneşti. Pe o farfurie rezistentă la foc se aşază fiecare ou bine scurs, pe o felie de pâine prăjită în unt. Separat se […]


 798 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu branza   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu branza

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1/2 lingură făinâ 1/2 l lapte 3 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fac ochiuri româneşti, fierte ca mai sus în apă cu puţin oţet. Se scurg şi se aşază pe o farfurie unsă cu unt, rezistentă la foc. Separat se face un sos alb din unt […]


 853 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri romanesti   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri romanesti

Ingrediete: 2 oua de persoana Mod de preparare: Se pune apa la fiert, fără sare, într-o cratiţă cu pereţii scunzi. Cratiţa trebuie să fie destul de mare, pentru ca ouăle să nu fiarbă înghesuite şi să poată fi uşor scoase din apă. Când apa clocoteşte, se sparg ouăle pe rând într-o farfurioară mică şi li […]


 714 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Aperitive


Supa de salata   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de salata

Ingrediente: 3 l apă 6 salate 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 1 lingură untură 50 g slănină 2 ouă sare Mod de preparare: Se pune apa la foc. Când dă în clocot, se adaugă sare, o ceapă şi câţiva căţei de usturoi, toate tocate, şi câteva salate tăiate bucăţi. Separat se prăjesc în untură […]


 367 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Prajitura cu branza de vaci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente: 200 g branza de vaci 200 g zahar 50 g unt 4 oua 150 g faina 4 linguri smantana coaja de lamaie Mod de preparare: Se freaca untul spuma si se amesteca cu branza de vaci trecuta prin sita. Se adauga galbenursurile pe rand apoi zaharul, nucile date prin masina smantana, coaja de lamae […]


 609 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Snitel vienez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel vienez

Ingrediente: 750 g carne 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri untură (se poate amesteca cu ulei) sare Mod de preparare: Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie carnea felii de 1 cm […]


 1.285 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa cu puf de ou   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu puf de ou

Ingrediente: 2 ouă 1 Iinguriţă făină sare. Mod de preparare: Se freacă bine două gălbenuşuri cu o linguriţă plină de făină şi puţină sare Se bate albuşul spumă, se amestecă împreună şi se toarnă toată compoziţia deodată într-o cratiţă mare, în care s-a strecurat supa clocotită. Se acoperă, se lasă să fiarbă 10 minute. Trebuie […]


 226 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu turnatei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu turnatei

Ingrediente: 2 ouă 2 linguri făină sare Mod de preparare: Se freacă într-un castron ouăle cu făina până când aluatul se face ca o smântână. Se pune sare. Se toarnă cu încetul în supa care clocoteşte la foc. Se fierb zece minute.


 251 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare