Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru branza in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: branza

Aperitiv de primavara   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Aperitiv de primavara

Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt apoi se amesteca cu branza de vaci si smantana.


 505 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Andive cu sparanghel si branza   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Andive cu sparanghel si branza

Se desfac andivele in foi. Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului, se fierbe in apa cu sare, 3 minute, dupa care se scurge. Smantana se incalzeste, se adauga branza data pe razatoare, amestecandu-se usor ca sa nu se prinda.


 455 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Tsatsiki   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Tsatsiki

Ingrediente: 400g castraveti proaspeti 500g branza proaspata 500g iaurt 3 linguri de ulei de masline 1-2 linguri zeama de lamaie 3-4 catei de usturoi sare si piper 1/2 lingurita de oregano Mod de preparare: 1. Castravetii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se dau cu un praf de sare si se […]


 540 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate


Oua in cuib pe spanac   Adaugata pe 24 martie, 2010

Oua in cuib pe spanac

Ingrediente: 6 ouă 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură smântână 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ rezistentă la foc, cu două linguri de unt. Se presară […]


 1.632 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu praz   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu praz

Ingrediente: 6 ouă 2 linguri unt 1/2 lingură făină 2 ceşti cu lapte 1 fir de praz 6 felii de pâine 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiuri romîneşti. Pe o farfurie rezistentă la foc se aşază fiecare ou bine scurs, pe o felie de pâine prăjită în unt. Separat se […]


 798 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu branza   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu branza

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1/2 lingură făinâ 1/2 l lapte 3 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fac ochiuri româneşti, fierte ca mai sus în apă cu puţin oţet. Se scurg şi se aşază pe o farfurie unsă cu unt, rezistentă la foc. Separat se face un sos alb din unt […]


 853 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Supa de ceapa   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de ceapa

Ingrediente: 3 l apă 250 g ceapă 2 linguri unt o lingură făină sare 6 felii de pâine prăjită în unt 1 lingură brânză rasă Mod de preparare: Se taie ceapa în felii foarte subţiri şi se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să se moaie, […]


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Rulouri cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulouri cu marmelada

Ingrediente: 150 g brânză de vacă 150 g ulit 150 g făină 2 linguri rase zahăr un praf de sare un vârf de linguriţă bicarbonat 2 linguri marmeladă şi ou pentru uns deasupra Mod de preparare: Se face un aluat din brânză de vacă, unt, făină, zahăr, sare şi bicarbonat. Se frământă bine, se întinde […]


 420 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Peste la cuptor cu macaroane   Adaugata pe 6 martie, 2010

Peste la cuptor cu macaroane

Ingrediente: 500 g peşte 300 g macaroane 1/2 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti lapte 1 lingură brânză rasă unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din făină şi […]


 428 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Peste la cuptor   Adaugata pe 6 martie, 2010

Peste la cuptor

Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti zeamă 2 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se întrebuinţează orice fel de peşte fiert, căruia i s-au scos cu atenţie oasele şi pieliţa. Dacă peştele a rămas de la masă şi s-a răcit în farfurie, se pune în apa în care […]


 524 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Strudel cu branza de vaca   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Strudel cu branza de vaca

Ingrediente: Pentru foaia de plăcinta: 500 g făină 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 ceaşcă apă caldă Pentru umplutură: 300 g brânză de vacă 30 g unt proaspăt 1/2 lingură făină 2 ouă 1/2 ceaşcă lapte, sare 2 linguri unt în plus 75 g zahăr 25 g stafide 2 linguri unt Mod de preparare: […]


 612 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Sufleu de oua   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sufleu de oua

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1 lingură făină 1/2 l lapte 2 albuşuri sare 1 praf de piper1 lingură brânză rasă Mod de preparare: Se fierb ouăle jumătate tari şi se aşază într-o farfurie de sticlă rezistentă la foc, unsă cu unt. Se face următorul sos de făină: se prăjeşte uşor o lingură de […]


 680 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Cartofi cu macaroane la cuptor   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Cartofi cu macaroane la cuptor

Ingrediente: 400 g cartofi 200 g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 g roşii sare piper Mod de preparare: Se unge cu unt o cratiţă ce merge la cuptor. Se aşază un rând de cartofi fierţi, tăiaţi felii subţiri, se presară brânza rasă. Deasupra se aşază un rând de macaroane fierte în […]


 434 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Cartofi cu dovlecei la cuptor   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Cartofi cu dovlecei la cuptor

Ingrediente: 500 g cartofi 30 dovlecei în floare 1 ceaşcă smântână 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se prăjesc uşor în unt cartofii curăţiţi şi tăiaţi felii. De asemenea dovleceii în floare. Se aşază într-o cratiţă de pământ un rând de cartofi şi unul de dovlecei, se toarnă deasupra smântâna cu puţină sare. […]


 445 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Cartofi la cuptor   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Cartofi la cuptor

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 ouă 2 linguri brânză rasă 1 ceaşcă smântână Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se unge cu unt o formă ce merge la cuptor. Se aşază un rând de cartofi, un rând de brânză rasă, un rând de felii […]


 416 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Ciulama de cartofi   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Ciulama de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură untură 2 linguri făină 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se face un sos alb, dintr-o lingură de untură şi făină, care se stinge cu apa […]


 379 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Rasol cu smantana   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rasol cu smantana

Ingrediente: 1,250 kg carne de pe coaste zarzavat de supă 4 l apă 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă făină 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se scoate carnea de pe coaste, se face o ruladă (sul), se leagă cu aţă şi se pune la fiert ca mai sus, adăugând zarzavat ca pentru orice […]


 366 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Ciuperci umplute cu branza   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci umplute cu branza

Ingrediente: 500g ciuperci 50g unt 100g brânză de Brăila 1 lingură mărar sau pătrunjel verde, tocat Mod de preparare: Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se pun într-o cratiţă la foc să se moaie pe jumătate, punând în fiecare câte un praf de sare şi o bucăţică de unt. Picioarele ciupercilor se toacă şi […]


 511 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Supa de ceapa   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Supa de ceapa

Ingrediente: 800ml supa de pui 4 cepe albe mari, taiate julien 30g unt 30g branza 2 felii de paine 1/2 lingurita sos worcestershire sare, piper Mod de preparare: Se rade branza si se presara peste feliile de paine care se prajesc si se taie cuburi apoi. Se incinge unt intr-o cratita si se caleste ceapa […]


 290 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ton cu sos bechamel   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Ton cu sos bechamel

Ingrediente: 1/2 conserva de ton 2 oua 80g branza rasa 100g miez de paine imbibat in lapte sare, piper Pentru sos bechamel: 300ml lapte 25g faina de porumb 30g unt 1/2 lingurita boia sare, piper Mod de preparare: Intr-o cratita mica se amesteca faina de porumb cu laptele rece turnat in ploaie, se asezoneaza cu […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare