Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru piper in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: piper

Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Salata de ardei in trei culori   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata de ardei in trei culori

Aceasta delicioasa si hranitoare salata alcatuieste impreuna cu sosul o mancare delicioasa care ii va incanta deopotriva atat pe cei mici cat si pe cei mari. Ingrediente 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben taiati fisii o jumatate ridiche rasa pe razatoarea mare 1 ceapa taiata solzi 1 legatura patrunjel tocat 1 hrean […]



Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Tsatsiki   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Tsatsiki

Ingrediente: 400g castraveti proaspeti 500g branza proaspata 500g iaurt 3 linguri de ulei de masline 1-2 linguri zeama de lamaie 3-4 catei de usturoi sare si piper 1/2 lingurita de oregano Mod de preparare: 1. Castravetii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se dau cu un praf de sare si se […]


 540 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate


Ciuperci cu sos si garnitura de orez   Adaugata pe 13 noiembrie, 2012

Ciuperci cu sos si garnitura de orez

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci de pe piata ulei 3-4 linguri o lingura bulion o cutie de rosii decojite o jumatate ardei verde o jumatate ardei rosu sare, piper marar   Mod de preparare: Cipercutele se spala ff bine in apa rece. Se taie fasii iar coditele rondele. Se pun intr-o tigaie in ulei sau unt, […]



Taitei cu carne   Adaugata pe 6 septembrie, 2011

Taitei cu carne

Ingrediente: 200 g taitei, 200 g carne tocata, 1 ceapa, 4 linguri de ulei, sare, piper macinat, 1 ou, verdeata tocata, 1 pahar sos de rosii indulcit, 1 lingura de unt. Mod de preparare: Se fierb taiteii, se spala cu apa rece si se scurg, apoi se pun intr-o forma de sticla incasabila unsa cu […]


 1.123 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Farfalle cu ficatei de pui   Adaugata pe 6 mai, 2011

Farfalle cu ficatei de pui

Ingrediente: o ceapa potrivita, un ardei gras verde, 1 kg ficatei de pui, 1 punga farfelle, 1 cutie rosii decojite in suc de rosii, 100 ml vin alb, sare, piper, oregano, salvie, ceapa verde, ghimbir si rozmarin (uscate). Mod de preparare: Am tocat ceapa si ardeiul si le-am pus la calit in putin ulei de […]


 581 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Macaroane cu ficatei de pasare   Adaugata pe 6 aprilie, 2011

Macaroane cu ficatei de pasare

Ingrediente: 200 g ficatei de pasare, 1/3 kg macaroane, 50 g unt, sare, 100 g cascaval ras, piper. Mod de preparare: Ficateii de pasare se pun la fiert in apa, se scot dupa primul clocot, se pun sa se prajeasca apoi cu o lingura de unt. Cand sunt gata, se scot si se zdrobesc cu […]


 660 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste mediteraneene   Adaugata pe 6 februarie, 2011

Paste mediteraneene

Ingrediente: 2-3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 4 fileuri de hamsii in ulei 5-6 felii foarte subtiri de sunca prosciutto 2 rosii tocate nu foarte marunt un praf de ardei uscati iuti (boia iute) 2 linguri capere busuioc tocat fasii 1/2 pachet paste fettuccini sare si piper Mod de preparare: Uleiul se […]



Paste cu 4 feluri de brinza   Adaugata pe 6 ianuarie, 2011

Paste cu 4 feluri de brinza

Ingrediente: paste scurte spiralate, cas ras, cascaval ras, brinza de vaci, brinza topita afumata, oua, putina smintina, parizer de pui, marar, sare, piper si alte condimente dupa gust. Mod de preparare: Se fierb pastele ca de obicei in apa cu sare si putina vegeta, cind sint gata se rastorna intr-o sita se strecoara si se […]


 618 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste cu ciuperci   Adaugata pe 6 noiembrie, 2010

Paste cu ciuperci

Ingrediente: 250 gr. paste, 400 gr. ciuperci, 2 morcovi, 4 catei usturoi, 50 ml vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, parmezan sau cascaval ras Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste cu sos de rosii si busuioc   Adaugata pe 6 august, 2010

Paste cu sos de rosii si busuioc

Ingrediente: 300 g paste, 300 g rosii, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, ulei, busuioc verde, sare, piper. Mod de preparare: Paste cu sos de rosii si busuioc este una dintre cele mai simple retete de paste. Pentru a pregati aceasta clasica mancare italiana trebuie sa folositi neaparat busuioc proaspat. Usturoiul se curata, se […]


 346 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Spaghete cu castraveti si ficat   Adaugata pe 6 mai, 2010

Spaghete cu castraveti si ficat

Ingrediente: 200 g spaghete, 250 g ficat de pui, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1 ceapa verde, 1 castravete, 1 ardei galben, 2 catei usturoi, patrunjel verde, 2 linguri sos de soia, ulei, 1 lingura miere, sare,piper. Mod de preparare: Spaghete cu castraveti si ficat este o reteta gustoasa. Se face rapid si e […]



Supă cremă de broccoli   Adaugata pe 6 aprilie, 2010

Supă cremă de broccoli

Ingrediente: – 1 căpăţână broccoli proaspăt sau o pungă de broccoli congelat – 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru – 1 ceapă curăţată şi mărunţită – 1/2 rădăcină de ţelină – 1 legătură de pătrunjel/mărar proaspăt – 2 căţei de usturoi – sare, piper – 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece – […]


 412 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe, Carte de bucate


Ghiveci de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ghiveci de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până […]


 761 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Crap rasol   Adaugata pe 23 martie, 2010

Crap rasol

Ingrediente: 1 crap cam de 1,5 kg ceapă zarzavat de supă 1 păhărel de oţet 2 l apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. Se curăţă înăuntru şi se spală. […]


 469 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de perisoare   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate […]


 437 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de burta (schimbea)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de burta (schimbea)

Ingrediente: 4 1 apă 1 kg burtă 1 picior de viţel zarzavat de supă 2 foi de dafin 10 boabe piper 2 linguri oţet 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun […]


 391 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de ciuperci 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de ciuperci 2

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 500 g ciuperci 1 lingură unt sare piper 1 lingură griş 2 linguri smântână Mod de preparare: Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se înăbuşă într-o cratiţă cu unt, un praf de sare şi un praf de piper. Separat se fierbe zarzavat de supă şi când este […]


 340 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare