Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru orez in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: orez

Pentru a nu se intari bobul de orez   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Pentru a nu se intari bobul de orez

Pentru a nu se intari bobul, zaharul se pune cand orezul este fiert.                


 530 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Laptele nu se taie la fiert daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Laptele nu se taie la fiert daca…

Laptele nu se taie la fiert daca i se adauga putin bicarbonat sau 2-3 boabe de orez.              


 548 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Ciuperci cu sos si garnitura de orez   Adaugata pe 13 noiembrie, 2012

Ciuperci cu sos si garnitura de orez

Ingrediente 1/2 kg ciuperci de la piata ulei 3-4 linguri o cana cu orez o lingura bulion o cutie de rosii decojite o jumatate ardei verde o jumatate ardei rosu sare, piper marar   Mod de preparare Cipercutele se spala foarte bine in apa rece. Se taie fasii iar coditele rondele. Se pun intr-o tigaie […]



Ciorba de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de crap

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă sare Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar […]


 532 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de stevie   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de stevie

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 500 g ştevie 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 lingură făină 3 linguri orez sau 2 cartofi frumoşi sare Mod de preparare: Se alege ştevia, se pune la fiert şi se continuă la fel ca la borşul de urzici. Separat se prăjeşte o ceapă tocată cu o lingură […]


 588 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de urzici   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de urzici

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu urzici 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se aleg urzici tinere, se spală, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, orez sau crupe de […]


 594 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de verdeata   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de verdeata

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu verdeaţă 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate mărunt. Se […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de perisoare   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate […]


 437 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de potroace   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de potroace

Ingrediente: 1,5 l apă 1,5 l zeamă de varză măruntaie de gâscă sau de curcan zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă Mod de preparare: La ciorba de potroace, borşul este înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, gâtul şi pipota de gâscă sau de curcan, tăiate în bucăţi potrivite. Se adaugă un […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de varza   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de varza

Ingrediente: 3 l apă 1 varză mijlocie o ceaşcă orez sau arpacaş 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într-o oală, cu apă fierbinte. Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de orez ales şi spălat (arpacaşul se […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii

Ingrediente: 1,500 kg roşii 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 l zeamă de carne sau apă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu galuste de orez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de orez

Ingrediente: 1/2 ceaşcă orez 1/2 ceaşcă lapte unt proaspăt cât o nucă 1 ou sare Mod de preparare: Se alege şi se spală orezul. Se pune la fiert cu laptele şi o bucăţică de unt proaspăt. Se sărează. Se fierbe mai mult decât orezul cu lapte obişnuit. Se ia de pe foc şi se adaugă […]


 292 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu orez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu orez

Ingrediente: 3 linguri cu vârf de orez Mod de preparare: Se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în supa strecurată. Se amestecă din când în când cu lingura, pentru ca să nu se prindă de fund. Orezul fierbe în jumătate de oră. După gust, la masă se poate adăuga lămâie.


 194 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de pui tanar   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Ciorba de pui tanar

Ingrediente: 1,5 l apă 1 l borş 1 pui mijlociu zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă cozi de ceapă verde 2 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână Mod de preparare: Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul începe […]


 410 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de miel   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Ciorba de miel

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de miel 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi de ceapă verde sare 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 Iinguri de smântână Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se […]


 466 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Gulii umplute   Adaugata pe 17 februarie, 2010

Gulii umplute

Se aleg gulii tinere, cam de aceeaşi mărime. Se curăţă, se scobesc şi se umplu cu o tocătură ca pentru ardei.


 593 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Dovlecei umpluti   Adaugata pe 17 februarie, 2010

Dovlecei umpluti

Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii 500 g carne macră 1 felie de pîine 1 ceapă mică 2 linguri orez 1 linguriţă mărar tocat sare Pentru sos: 2 linguri untură 1 ceapă mică 1 linguriţă de făină 4 roşii sare Mod de preparare: Se dă carnea şi o felie de pîine muiată şi stoarsă bine prin maşina […]


 495 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Ardei umpluti   Adaugata pe 17 februarie, 2010

Ardei umpluti

Ingrediente: 12 ardei graşi mijlocii 750 g carne macră 1 felie de pâine 1 ceapă 3 linguri orez 1 linguriţă mărar tocat sare 2 linguri untură 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 2 linguri smântână 1 ceaşcă apă Mod de preparare: Se dă carnea şi o felie de pîine muiată şi stoarsă bine prin maşina […]


 371 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Pilaf de raci   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Pilaf de raci

Ingrediente: 18 raci mijlocii 3 l apă 1 lingură sare 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ceaşcă mare de orez Mod de preparare: Se fierb racii în apă cu sare. După dorinţă se poate adăuga în apă zarzavat de supă şi ceapă. Când s-au răcorit, se curăţă de coajă, se scoate maţul din […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare