Adaugata pe 17 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
6 dovlecei mijlocii
500 g carne macră
1 felie de pîine
1 ceapă mică
2 linguri orez
1 linguriţă mărar tocat
sare
Pentru sos:
2 linguri untură
1 ceapă mică
1 linguriţă de făină
4 roşii
sare
Mod de preparare:
Se dă carnea şi o felie de pîine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea.Se aleg dovlecei cât mai egali ca mărime, se rad de coajă, se taie în două şi se scobesc de miez. Se umplu cu tocătură. Se prăjesc apoi pe toate părţile în untură. Dacă rămâne tocătură, se fac mici perişoare, se prăjesc în untură şi se aşază în cratiţă, împreună cu dovleceii. Se face un sos cu o ceapă tăiată şi îngălbenită în untură, puţină făină şi apă. Se pun roşiile tăiate bucăţi. Se dau la cuptor să fiarbă înăbuşit. Când sunt gata, se adaugă smântâna sau se serveşte separat în sosieră.
Ingrediente reţetă: carne macra, ceapa, dovlecei, faina, marar tocat, orez, rosii, sare, untura
Categorie: Mancaruri cu carne
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.