Adaugata pe 13 noiembrie, 2012 Fara comentarii
Ingrediente
1/2 kg ciuperci de la piata
ulei 3-4 linguri
o cana cu orez
o lingura bulion
o cutie de rosii decojite
o jumatate ardei verde
o jumatate ardei rosu
sare, piper
marar
Mod de preparare
Cipercutele se spala foarte bine in apa rece. Se taie fasii iar coditele rondele. Se pun intr-o tigaie in ulei sau unt, se lasa pana ce se patrund si scade apa ce o lasa ele. Se adauga ardeiul taiat cubulete mici, rosiile decojite si mai apoi bulionul care omogenizeaza sosul. Daca sosul e prea gros se adauga putin vin alb care-i ofera o savoare. Se pune putina vegeta, sare, piper si marar verde.
Pentru prepararea orezului: am folosit o cana de orez cu bob lung. L-am spalat si intr-o cratita in care am pus aproape 2 cani de apa am pus orezul la fiert. Cand acesta e aproape gata am pus sare, o lingura de ulei, putina vegeta si un praf de curry. Orezul e gata cand e bine patruns si a scazut.
Pe o farfurie intinsa si mai mare punem 3-4 linguri orez si apoi sosul de ciupercute.
Puteti asezona cu carnati putin afumati, prajiti feliute.
Pofta buna!
Ingrediente reţetă: ardei rosu, ardei verde, bulion, ciuperci, marar, orez, piper, rosii, sare, sos ciuperci
Categorie: Carte de bucate, Garnituri, Mancaruri cu carne, Retete romanesti, Sosuri
De la: Daniela
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.