Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Ciuperci cu sos si garnitura de orez

Adaugata pe 13 noiembrie, 2012     529 vizualizari     Fara comentarii

Ingrediente
1/2 kg ciuperci de la piata
ulei 3-4 linguri
o cana cu orez
o lingura bulion
o cutie de rosii decojite
o jumatate ardei verde
o jumatate ardei rosu
sare, piper
marar

 

Mod de preparare
Cipercutele se spala foarte bine in apa rece. Se taie fasii iar coditele rondele. Se pun intr-o tigaie in ulei sau unt, se lasa pana ce se patrund si scade apa ce o lasa ele. Se adauga ardeiul taiat cubulete mici, rosiile decojite si mai apoi bulionul care omogenizeaza sosul. Daca sosul e prea gros se adauga putin vin alb care-i ofera o savoare. Se pune putina vegeta, sare, piper si marar verde.
Pentru prepararea orezului: am folosit o cana de orez cu bob lung. L-am spalat si intr-o cratita in care am pus aproape 2 cani de apa am pus orezul la fiert. Cand acesta e aproape gata am pus sare, o lingura de ulei, putina vegeta si un praf de curry. Orezul e gata cand e bine patruns si a scazut.
Pe o farfurie intinsa si mai mare punem 3-4 linguri orez si apoi sosul de ciupercute.

Puteti asezona cu carnati putin afumati, prajiti feliute.
Pofta buna!



Ciuperci cu sos si garnitura de orez









Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare