Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru ulei in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: ulei

Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Salata de ardei in trei culori   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata de ardei in trei culori

Aceasta delicioasa si hranitoare salata alcatuieste impreuna cu sosul o mancare delicioasa care ii va incanta deopotriva atat pe cei mici cat si pe cei mari. Ingrediente 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben taiati fisii o jumatate ridiche rasa pe razatoarea mare 1 ceapa taiata solzi 1 legatura patrunjel tocat 1 hrean […]



Salata combinata   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Salata combinata

Ingrediente: 250 g de cartofi 2-3 rosii 1 castravete 200 g de friptura (sau cabanos) 2 oua fierte tari 1 legatura de ridichi 1 legatura de ceapa verde marar dupa gust 1-2 catei de usturoi ulei zeama de lamaie sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii se spala si se pun la fiert. […]



Clatitele nu se lipesc de tigaie   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Clatitele nu se lipesc de tigaie

Clatitele nu se lipesc de tigaie daca peste uleiul incins se presara putin zahar.              


 896 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Fasolea uscata fierbe mai repede daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fasolea uscata fierbe mai repede daca…

Fasolea uscata fierbe mai repede daca sta peste noapte in apa rece. Iar in timpul fierberii i se adauga 2-3 picaturi de ulei.              


 565 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Taitei cu carne   Adaugata pe 6 septembrie, 2011

Taitei cu carne

Ingrediente: 200 g taitei, 200 g carne tocata, 1 ceapa, 4 linguri de ulei, sare, piper macinat, 1 ou, verdeata tocata, 1 pahar sos de rosii indulcit, 1 lingura de unt. Mod de preparare: Se fierb taiteii, se spala cu apa rece si se scurg, apoi se pun intr-o forma de sticla incasabila unsa cu […]


 1.123 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste cu sos de rosii si busuioc   Adaugata pe 6 august, 2010

Paste cu sos de rosii si busuioc

Ingrediente: 300 g paste, 300 g rosii, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, ulei, busuioc verde, sare, piper. Mod de preparare: Paste cu sos de rosii si busuioc este una dintre cele mai simple retete de paste. Pentru a pregati aceasta clasica mancare italiana trebuie sa folositi neaparat busuioc proaspat. Usturoiul se curata, se […]


 346 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Spaghete cu castraveti si ficat   Adaugata pe 6 mai, 2010

Spaghete cu castraveti si ficat

Ingrediente: 200 g spaghete, 250 g ficat de pui, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1 ceapa verde, 1 castravete, 1 ardei galben, 2 catei usturoi, patrunjel verde, 2 linguri sos de soia, ulei, 1 lingura miere, sare,piper. Mod de preparare: Spaghete cu castraveti si ficat este o reteta gustoasa. Se face rapid si e […]



Ghiveci de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ghiveci de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până […]


 761 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Burta de crap in saramura   Adaugata pe 23 martie, 2010

Burta de crap in saramura

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 linguriţă ulei 1 linguriţă boia sare Mod de preparare: Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada. Se despică peştele în două, în lungime, se scot înotătoarele, şira spinării şi oasele rnai mari. Se ung jumătăţile de crap cu ulei şi se […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de stevie   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de stevie

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 500 g ştevie 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 lingură făină 3 linguri orez sau 2 cartofi frumoşi sare Mod de preparare: Se alege ştevia, se pune la fiert şi se continuă la fel ca la borşul de urzici. Separat se prăjeşte o ceapă tocată cu o lingură […]


 588 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş şi 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este […]


 570 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de linte   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de linte

Ingrediente: 4 l apă 300 g linte 1 ceapă 2 — 3 căţei de usturoi o crenguţă de cimbru 1 lingură unt untură sau ulei 1 lingură făină Mod de preparare: Se alege lintea, se spală şi se pune să stea în apă de seara până a doua zi. Se pune la fiert într-o oală […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de mazare uscata (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de mazare uscata (crema)

Ingrediente: 4 l apă 400 g mazăre uscată 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 felie de slănină 1/2 lingură unt  sau 1 lingură ulei 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Se alege, se spală şi se pune mazărea la muiat din ajun. A doua zi se schimbă apa şi se pune la foc […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Snitel vienez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel vienez

Ingrediente: 750 g carne 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri untură (se poate amesteca cu ulei) sare Mod de preparare: Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie carnea felii de 1 cm […]


 1.285 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Snitel rusesc   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel rusesc

Ingrediente: 750 g carne macră 1 lingură ulei 1 lingură făină 3 Iinguri untură (sau ulei) Pentru sos: 500 g roşii 1 linguriţă unt 1 linguriţa făină 1 bucăţică zahăr usturoi sau cimbru sare Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund până când […]


 533 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa deasa de fasole boabe (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de fasole boabe (crema)

Ingrediente: 4 l apă zarzavat de supă 300 g fasole 1 ceapă unt proaspăt cât o nucă sau ulei Mod de prearare: Fasolea aleasă şi spălată se fierbe într-o oală cu apă; după ce dă în clocot, se scurge apa şi se toarnă altă apă fierbinte. Se adaugă un morcov tăiat în patru, o ceapă […]


 263 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi

Ingrediente: 3 l apă 500 g cartofi 1 morcov 1 pătruniel 1 praz 1/2 ţelină 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt […]


 324 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare