Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru morcov in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: morcov

Ghiveci de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ghiveci de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până […]


 761 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Sarbusca   Adaugata pe 23 martie, 2010

Sarbusca

Ingrediente: 1 l apă 2 l zer 1 morcov mijlociu 1 ceapă 300 g cartofi 1 lingură mălai sare Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite. După ce se […]


 520 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de mazare uscata (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de mazare uscata (crema)

Ingrediente: 4 l apă 400 g mazăre uscată 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 felie de slănină 1/2 lingură unt  sau 1 lingură ulei 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Se alege, se spală şi se pune mazărea la muiat din ajun. A doua zi se schimbă apa şi se pune la foc […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de cartofi cu praz   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente: 3 l apă 400 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 3 fire de praz unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este fiert se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi cuburi egale şi prazul tăiat în felii subţiri. Se lasă să […]


 259 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi

Ingrediente: 3 l apă 500 g cartofi 1 morcov 1 pătruniel 1 praz 1/2 ţelină 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt […]


 324 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de morcovi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de morcovi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt zarzavat, de […]


 303 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa frantuzeasca cu zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa frantuzeasca cu zarzavat

Ingrediente: 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 praz 1 ceapă 1/2 varză mică o mână de mazăre 1 salată mică 1/2 lingură unt 1/2 linguriţă zahăr sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat cu ulei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat cu ulei

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 3 cartofi o mână de mazăre o mână de fasole verde 1 dovlecel 1 conopidă mică 3 roşii 1/2 lingură ulei 1/2 lingură făină sare Mod de preparare: Se taie tot zarzavatul felii şi se fierbe într-o oală, în apă cu sare, împreună cu mazărea, fasolea verde, […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa campeneasca   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa campeneasca

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 gulie 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 1 ţelină mică 1 lingură unt sau ulei sare 1 gălbenuş 1 lingură smântână Mod de preparare: Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşe într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de ulei. Se curăţă […]


 331 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat 2

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 1 fir de praz 1/2 ţelină 3 cartofi 1/2 lingură unt 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul, prazul, ţelina şi cartofii se taie ca tăiţeii. Se încinge într-o cratiţă untul, se pune tot zarzavatul, afară de cartofi, amestecând cu lingura, până se moaie, fără […]


 313 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi prazul se taie fin ca tăiţeii, iar cartofii se taie puţin mai groşi. Se pun la fiert în supă strecurată. Se adaugă sare cât trebuie.


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Zacusca de peste   Adaugata pe 6 martie, 2010

Zacusca de peste

Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 1 castravete mic în oţet 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 ceapă 2 foi de dafin 10 boabe piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină […]


 560 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de berbec   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Ciorba de berbec

Ingrediente; 2 l apă 1 l borş 750 g carne de berbec 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 varză mică 500 g roşii 1 ardei gras sare Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte de sare. Când carnea este fiartă […]


 355 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de miel   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Ciorba de miel

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de miel 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi de ceapă verde sare 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 Iinguri de smântână Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se […]


 466 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba taraneasca   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Ciorba taraneasca

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapa 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână fasole ţucără 1/4 varză mică 2 cartofi 2 roşii verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean) sare Mod de preparare: Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu […]


 401 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Muscata de cartofi cu zarzavat   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Muscata de cartofi cu zarzavat

Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri lapte 1 lingură unt 1 morcov 1 pătrunjel 3 cepe mjlocii 2 linguri untură 1 lingură bulion 1 lingură pesmet sare Mod de preparare: Se face un piure de cartofi. Separat se fierb un morcov şi un pătrunjel. Se taie ceapa mărunt, se prăjeşte cu puţină untură şi se […]


 588 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Perisoare cu smantana   Adaugata pe 17 februarie, 2010

Perisoare cu smantana

Ingrediente: 750 g carne macră 1 ceapă miilocie o felie de pîine 1 morcov 1 cartof 1 ou (sau o ligură de făină) sare piper verdeaţă tocată 2 linguri pesmet 100 g untură Pentru sos: 1 ceaşcă de smântână 1 linguriţă de făină (sau 1 lingură unt, 2 linguri făină, 1 ceaşcă apă, 2 linguri […]


 418 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Parjoale moldovenesti   Adaugata pe 17 februarie, 2010

Parjoale moldovenesti

Ingrediente: 750 g carne macră 1 ceapă miilocie o felie de pîine 1 morcov 1 cartof 1 ou (sau o ligură de făină) sare piper verdeaţă tocată 2 linguri pesmet 100 g untură Mod de preparare: Pârjoalele se pot face din carne de vacă, de porc şi de miel. Se dă prin maşina de tocat […]


 489 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Melci prajiti in aluat   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci prajiti in aluat

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper 1 ou 2 linguri făină 2 linguri de lapte 1 linguriţă ulei 1 lingură arpagic tocat 100 g untură sau ulei Mod de preparare: Se fierb […]


 386 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare