Adaugata pe 17 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
750 g carne macră
1 ceapă miilocie
o felie de pîine
1 morcov
1 cartof
1 ou (sau o ligură de făină)
sare
piper
verdeaţă tocată
2 linguri pesmet
100 g untură
Pentru sos:
1 ceaşcă de smântână
1 linguriţă de făină (sau 1 lingură unt, 2 linguri făină, 1 ceaşcă apă, 2 linguri smântână)
1 linguriţă mărar tocat
Mod de preparare:
Se dă prin maşina de tocat carne macră mai grăsuţă. În cazul când carnea nu este de loc grasă, se adaugă, când se toacă prin maştnă, o lingură bună de jumări rămase de la topitul unturii. Se fac în mână mici perişoare rotunde, care se dau în făină şi se prăjesc în untură. Se aşază într-o cratiţă. Se toarnă deasupra smântână bătută cu o lingură de făină. Se adaugă o linguriţă de mărar tocat fin şi se potriveşte de sare.
Pentru a se face economie de smântână, se face separat un rântaş alb dintr-o 1/2 lingură de unt şi o lingură de făină. Se stinge cu o ceaşcă de apă (sau de lapte) şi se adaugă o lingură sau două de smântână. Se pune sare şi mărar ca mai sus. Se toarnă deasupra perişoarelor şi se lasă să fiarbă puţin la foc mic. La un foc prea iute, smântâna se taie.
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.