Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru faina in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: faina

Chec cu struguri   Adaugata pe 17 februarie, 2018

Chec cu struguri

Ingrediente: 100 g unt sau margarina, 4 oua, 200 g zahar pudra, 1 pachet praf de copt, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 200 ml lapte, 500 g faina, 100 g boabe de struguri (mici si tari), 50 g coaja de portocale zaharisita, 50 g nuci sau alune, 50 g stafide. Mod […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Fursecuri cu rom   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Fursecuri cu rom

Ingrediente: 75g miere, 50g zahar pudra, 1 ou, 80g nuci macinate, 1/2 paharel rom, 1/2 lingurita praf de copt, faina. Mod de preparare: Se freaca bine mierea cu zaharul si oul, se adauga romul si praful de copt si dupa ce se amesteca totul foarte bine se pun nucile, iar la urma faina. Se framanta […]


 559 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Pizza cu rosii   Adaugata pe 6 iulie, 2011

Pizza cu rosii

Ingrediente: 250 g faina 2 lingurite de praf de copt sare 60g margarina aprox. 1,5 dl lapte 200 g masline fara samburi 250 g rosii feliate 200 g ceapa feliata subtire 150 g cas de capra taiat cubulete ¼ dl ulei de masline 1 legatura de busuioc proaspat taiata marunt Mod de preparare: Se incinge […]


 791 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Ochiuri cu praz   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu praz

Ingrediente: 6 ouă 2 linguri unt 1/2 lingură făină 2 ceşti cu lapte 1 fir de praz 6 felii de pâine 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiuri romîneşti. Pe o farfurie rezistentă la foc se aşază fiecare ou bine scurs, pe o felie de pâine prăjită în unt. Separat se […]


 798 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu branza   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu branza

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1/2 lingură făinâ 1/2 l lapte 3 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fac ochiuri româneşti, fierte ca mai sus în apă cu puţin oţet. Se scurg şi se aşază pe o farfurie unsă cu unt, rezistentă la foc. Separat se face un sos alb din unt […]


 853 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de stevie   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de stevie

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 500 g ştevie 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 lingură făină 3 linguri orez sau 2 cartofi frumoşi sare Mod de preparare: Se alege ştevia, se pune la fiert şi se continuă la fel ca la borşul de urzici. Separat se prăjeşte o ceapă tocată cu o lingură […]


 588 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş şi 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este […]


 570 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de chimen   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de chimen

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 1 lingură chimen 1 lingură unt 1 lingură făină sare 6 felii de pâine tăiate cuburi Mod de preparare: Se fierbe în apă o lingură de chimen şi zarzavat de supă. Se prăjeşte uşor o lingură de făină cu o lingură de unt şi se stinge cu zeama […]


 445 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de spanac (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de spanac (crema)

Ingrediente 3 l apă 500 g spanac 1 lingură unt sau unturâ 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală cu grijă şi se pune la fiert când apa clocoteşte. Separat se prăjeşte uşor făina în untură şi se stinge cu apa în care fierbe spanacul. […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de ceapa   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de ceapa

Ingrediente: 3 l apă 250 g ceapă 2 linguri unt o lingură făină sare 6 felii de pâine prăjită în unt 1 lingură brânză rasă Mod de preparare: Se taie ceapa în felii foarte subţiri şi se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să se moaie, […]


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supadeasa de dovleac (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supadeasa de dovleac (crema)

Ingrediente: 4 l apă 500 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură făină 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se face un […]


 291 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de gulii (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de gulii (crema)

Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din […]


 320 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de conopida (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de conopida (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting […]


 314 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de linte   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de linte

Ingrediente: 4 l apă 300 g linte 1 ceapă 2 — 3 căţei de usturoi o crenguţă de cimbru 1 lingură unt untură sau ulei 1 lingură făină Mod de preparare: Se alege lintea, se spală şi se pune să stea în apă de seara până a doua zi. Se pune la fiert într-o oală […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Prajitura cu branza de vaci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente: 200 g branza de vaci 200 g zahar 50 g unt 4 oua 150 g faina 4 linguri smantana coaja de lamaie Mod de preparare: Se freaca untul spuma si se amesteca cu branza de vaci trecuta prin sita. Se adauga galbenursurile pe rand apoi zaharul, nucile date prin masina smantana, coaja de lamae […]


 609 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Miel cu spanac   Adaugata pe 12 martie, 2010

Miel cu spanac

Ingrediente: 750 g carne 2 kg spanac 1 linguriţă făină 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură bulion sare Mod de preparare: Se prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un praf de făină. Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape, se opăreşte şi se scurge […]


 538 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Snitel vienez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Snitel vienez

Ingrediente: 750 g carne 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri untură (se poate amesteca cu ulei) sare Mod de preparare: Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie carnea felii de 1 cm […]


 1.285 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Papricas de vitel   Adaugata pe 12 martie, 2010

Papricas de vitel

Ingrediente: 1 kg carne 3 cepe mijlocii 2 ardei graşi 1 linguriţă făină 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingură bulion 2 linguri untură sare Pentru găluşte: 1 lingură unt sau untură 1 ou 2 linguri făină 1 lingură apă sare Mod de preparare: Se pune carnea ca mai sus să se prăjească cu ceapa […]


 510 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare