Adaugata pe 16 februarie, 2018 0 vizualizari Fara comentarii
Ingrediente:
200 g zahar pudra,
1 ou,
2 linguri ulei,
2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei),
1 lingurita rasa bicarbonat,
1 varf de cutit sare,
150-200 ml lapte,
500 g faina,
stafide (cantitatea dupa apreciere).
Mod de preparare:
Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul cu incetul uleiul (ca la maioneza), apoi oul, batut cu furculita in prealabil, restul de zahar, sarea si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. La sfarsit se incorporeaza, treptat, faina si laptele, amestecand compozitia bine de tot cu o lingurita de lemn. Se ung cu unt forme mici de savarina sau tarte, se umplu pe trei sferturi cu aluat si se lasa aproximativ 20 minute.
Inainte de a se introduce la cuptor se presara deasupra stafide.
Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.
Briosele se pudreaza calde, cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Ingrediente reţetă: bicarbonat, faina, lamaie, lapte, margarina, oua, sare, stafide, ulei, unt, zahar, zahar vanilat
Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi
De la: Daniela
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.