Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru lapte in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: lapte

Laptele nu se taie la fiert daca…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Laptele nu se taie la fiert daca…

Laptele nu se taie la fiert daca i se adauga putin bicarbonat sau 2-3 boabe de orez.              


 548 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Carte de bucate, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete romanesti


Vreti o glazura pentru tort?   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Vreti o glazura pentru tort?

Vreti o glazura pentru tort? Topiti bomboane de ciocolata si de menta impreuna cu 1-2 lingurite de lapte.              


 557 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi, Retete romanesti


Pizza cu rosii   Adaugata pe 6 iulie, 2011

Pizza cu rosii

Ingrediente: 250 g faina 2 lingurite de praf de copt sare 60g margarina aprox. 1,5 dl lapte 200 g masline fara samburi 250 g rosii feliate 200 g ceapa feliata subtire 150 g cas de capra taiat cubulete ¼ dl ulei de masline 1 legatura de busuioc proaspat taiata marunt Mod de preparare: Se incinge […]


 791 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Paste cu sos de branza   Adaugata pe 6 septembrie, 2010

Paste cu sos de branza

Ingrediente: 500 gr paste fainoase; 200 gr telemea mixta; 2 linguri smantana; 1 cana de lapte 1 ceapa verde Mod de preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp se prepara sosul de branza: intr-o craticioara se pune la topit branza; se adauga smantana, ceapa verde, taiat marunt si […]


 352 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Ochiuri cu branza   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu branza

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1/2 lingură făinâ 1/2 l lapte 3 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fac ochiuri româneşti, fierte ca mai sus în apă cu puţin oţet. Se scurg şi se aşază pe o farfurie unsă cu unt, rezistentă la foc. Separat se face un sos alb din unt […]


 853 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Supa cu galuste de orez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de orez

Ingrediente: 1/2 ceaşcă orez 1/2 ceaşcă lapte unt proaspăt cât o nucă 1 ou sare Mod de preparare: Se alege şi se spală orezul. Se pune la fiert cu laptele şi o bucăţică de unt proaspăt. Se sărează. Se fierbe mai mult decât orezul cu lapte obişnuit. Se ia de pe foc şi se adaugă […]


 292 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu frecatei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu frecatei

Ingrediente: 1 ou 1 lingură lapte 150 g făină sare Mod de preparare: Din ouă, făină şi o lingură de lapte, se face un aluat potrivit de tare. Se lasă puţin să se zbicească. Se dă pe răzătoarea rară. Se lasă să se usuce pe masa de aluat. Se fierb în supă ca şi tăiţeii.


 385 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Tarta cu crema   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu crema

Ingrediente: 125 g făină 1 ou 60 g unt 1 lingură apă rece 1 linguriţă zahăr un praf de sare Crema: 3 ouă 125 g zahăr 40 g făină (2 linguri nu prea pline) 4 l lapte 1 lingură unt topit 1 lingură apă de flori un praf de sare Mod de preparare: Se face […]


 477 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Covrigei de plamadeala   Adaugata pe 12 martie, 2010

Covrigei de plamadeala

Ingrediente: 500 g făină 125 g unt 2 ouă întregi 1 gălbenuş 3 linguri zahăr 30 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte 1/2 Iinguriţă sare zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de preparare: Se face ca mai sus un aluat din drojdie muiată cu jumătate ceaşcă de lapte cald, făină, imt, două ouă întregi, un […]


 544 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Covrigei cu scortisoara   Adaugata pe 12 martie, 2010

Covrigei cu scortisoara

Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de aluat sau într-un castron, se face loc […]


 509 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Saratele cu chimen   Adaugata pe 12 martie, 2010

Saratele cu chimen

Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 2 ouă 1 lingură lapte 1 lingură smântână 1/2 linguriţă sare 1 lingură chimen Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina şi se amestecă cu untul proaspăt. Se face loc la mijloc şi se pune un ou, o lingură de lapte, o lingură de smântână […]


 582 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Saratele 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Saratele 2

Ingrediente: 150 g făină 150 g cartofi fierţi 1 pachet praf de copt un praf de sare lapte sau apă Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina, se face loc la mijloc, se pun cartofii fierţi şi daţi prin maşină, sarea, praful de copt şi puţin lapte sau apă, cât se cere […]


 454 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Pesmeti deliciosi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti deliciosi

Ingrediente: 560 g făină 250 g unt proaspăt 150 g zahăr pudră 1 ou 1 lingură lapte 1 pachet praf de copt un praf de sare vanilie Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, care se frământă cu o parte din făină. Când […]


 379 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeti cu iaurt   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeti cu iaurt

Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte bătut 2 linguri ulei 1 lingură zahăr vanilie 1 linguriţă de bicarbonat un praf de sare făină cât se cere Mod de preparare: Se bate un pahar de lapte bătut sau de iaurt, cu ulei şi zahăr până se face ca o cremă. Se adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, sare, […]


 346 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Limbi de pisica   Adaugata pe 12 martie, 2010

Limbi de pisica

Ingrediente: 160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt o linguriţă lapte 2 albuşuri Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de lemn, la sfârşit două albuşuri bătute […]


 295 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Chec cu marmelada   Adaugata pe 12 martie, 2010

Chec cu marmelada

Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o […]


 333 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Chec cu rahat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Chec cu rahat

Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4 — 5 bucăţi rahat 1 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă treptat uleiul […]


 324 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Chec 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Chec 2

Ingrediente: 3 ouă 50 g unt proaspăt 225 g zahăr pudră 125 g lapte 225 g făină 1 pachet praf de copt unt pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă spumă untul proaspăt, se adaugă zahărul pisat sau tos, fin cernut, şi gălbenuşurile puse pe rând. Se pregăteşte laptele rece şi făina cernută, în […]


 323 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Guguluf   Adaugata pe 12 martie, 2010

Guguluf

Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească frumos trebuie ca […]


 363 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Tort de biscuiti cu crema de vin   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tort de biscuiti cu crema de vin

Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1 l lapte 8 linguri zahăr 2 linguri făină 4 gălbenuşuri 1 pahar vin Cremă: 4 albuşuri 4 linguri zahăr 2 linguri marmeladă Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă patru linguri de zahăr, făina şi gălbenuşurile peste care se toarnă laptele clocotit. Se pune pe foc, se amestecă şi când […]


 287 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi



Pagina 1 din 3123

Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare