Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Tarta cu crema

Adaugata pe 12 martie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

125 g făină
1 ou
60 g unt
1 lingură apă rece
1 linguriţă zahăr
un praf de sare

Crema:
3 ouă
125 g zahăr
40 g făină (2 linguri nu prea pline)
4 l lapte
1 lingură unt topit
1 lingură apă de flori
un praf de sare

Mod de preparare:

Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe (v. 706) din făină, ou, unt, apă rece, zahăr şi sare. Se aşază la fel într-o formă rotundă şi se înţeapă fundul. Pentru cremă, se freacă într-un castron zahărul cu ouăle, până se albesc. Se amestecă cu făina cernută şi totul se subţiază cu laptele scăzut sau amestecat cu puţină smântână. Se mai pune o lingură de unt topit, fără să fie fierbinte, apa de flori şi sarea. Se toarnă crema în forma îmbrăcată în aluat, astfel încât să rămână cu jumătate de deget sub marginea de sus a aluatului. Se dă la cuptor la foc potrivit. Dacă în timpul coptului aluatul din fund se umflă, se înţeapă cu un ac. Se ţine circa trei sferturi de oră şi dacă crema începe să se rumenească deasupra, se acoperă cu o hârtie umezită. Nu se scoate îndată din formă, ci după ce s-a răcit puţin.


Ingrediente reţetă: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi

De la: Ionut


Tarta cu crema








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare