Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru unt in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: unt

Chec cu fructe   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Chec cu fructe

Ingrediente: 5 albusuri, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, 250 g nuci, 100 g coji de portocala sau lamaie zaharisite sau din dulceata, 100 g prune uscate sau stafide. Mod de preparare: Se bat albusurile bine de tot cu telul, se adauga zaharul cu incetul si se bat din nou pana se intareste […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Briose cu stafide   Adaugata pe 16 februarie, 2018

Briose cu stafide

Ingrediente: 200 g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri ulei, 2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei), 1 lingurita rasa bicarbonat, 1 varf de cutit sare, 150-200 ml lapte, 500 g faina, stafide (cantitatea dupa apreciere). Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul […]


 0 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi


Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Masline umplute   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Masline umplute

Maslinele se tin mai multe ore in apa calda pentru a se desara. Se scot apoi samburii cu o lingurita mica de scobit. Telemeaua se da pe razatoare, se amesteca cu untul si boiaua, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se pune compozitia intr-un vas si se umplu maslinele, facandu-se deasupra fiecarei masline cate un varf.


 461 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Taitei cu carne   Adaugata pe 6 septembrie, 2011

Taitei cu carne

Ingrediente: 200 g taitei, 200 g carne tocata, 1 ceapa, 4 linguri de ulei, sare, piper macinat, 1 ou, verdeata tocata, 1 pahar sos de rosii indulcit, 1 lingura de unt. Mod de preparare: Se fierb taiteii, se spala cu apa rece si se scurg, apoi se pun intr-o forma de sticla incasabila unsa cu […]


 1.123 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Macaroane cu ficatei de pasare   Adaugata pe 6 aprilie, 2011

Macaroane cu ficatei de pasare

Ingrediente: 200 g ficatei de pasare, 1/3 kg macaroane, 50 g unt, sare, 100 g cascaval ras, piper. Mod de preparare: Ficateii de pasare se pun la fiert in apa, se scot dupa primul clocot, se pun sa se prajeasca apoi cu o lingura de unt. Cand sunt gata, se scot si se zdrobesc cu […]


 660 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Macaroane cu ciuperci   Adaugata pe 6 martie, 2011

Macaroane cu ciuperci

Ingrediente: 300 g macaroane, 50 g unt, 200 g ciuperci, 200 g cascaval sau telemea, sare, piper macinat, 1 paharel de sos de rosii. Mod de preparare: Se fierb macaroanele in apa cu sare o jumatate de ora, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se lasa deoparte, timp in care […]


 1.884 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Paste, pizza


Oua in cuib pe spanac   Adaugata pe 24 martie, 2010

Oua in cuib pe spanac

Ingrediente: 6 ouă 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură smântână 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ rezistentă la foc, cu două linguri de unt. Se presară […]


 1.632 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri in tomate   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri in tomate

Ingrediente: 6 ouă 6 roşii frumoase o lingură de unt proaspăt 6 feliuţe mici de şuncă sare Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii netede şi destul de mari, ca să încapă în fiecare câte un ou. Se taie capacul, Se golesc de miez, se pune în fiecare câte o bucăţică mică de unt proaspăt […]


 833 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri la capac cu smantana   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri la capac cu smantana

Ingrediente: 6 ouă 1/2 lingură unt două linguri smântână sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiurile la capac aşa cum s-a arătat mai sus întrebuinţându-se însă o singură formă cu marginile scunde, rezistentă la foc. Când ochiurile încep să se prindă, se toarnă peste ele smântână şi un praf de sare. Se dau puţin la […]


 777 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu praz   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu praz

Ingrediente: 6 ouă 2 linguri unt 1/2 lingură făină 2 ceşti cu lapte 1 fir de praz 6 felii de pâine 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se pregătesc ochiuri romîneşti. Pe o farfurie rezistentă la foc se aşază fiecare ou bine scurs, pe o felie de pâine prăjită în unt. Separat se […]


 798 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ochiuri cu branza   Adaugata pe 24 martie, 2010

Ochiuri cu branza

Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 1/2 lingură făinâ 1/2 l lapte 3 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fac ochiuri româneşti, fierte ca mai sus în apă cu puţin oţet. Se scurg şi se aşază pe o farfurie unsă cu unt, rezistentă la foc. Separat se face un sos alb din unt […]


 853 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Supa de chimen   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de chimen

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 1 lingură chimen 1 lingură unt 1 lingură făină sare 6 felii de pâine tăiate cuburi Mod de preparare: Se fierbe în apă o lingură de chimen şi zarzavat de supă. Se prăjeşte uşor o lingură de făină cu o lingură de unt şi se stinge cu zeama […]


 445 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de spanac (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de spanac (crema)

Ingrediente 3 l apă 500 g spanac 1 lingură unt sau unturâ 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală cu grijă şi se pune la fiert când apa clocoteşte. Separat se prăjeşte uşor făina în untură şi se stinge cu apa în care fierbe spanacul. […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de ceapa   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de ceapa

Ingrediente: 3 l apă 250 g ceapă 2 linguri unt o lingură făină sare 6 felii de pâine prăjită în unt 1 lingură brânză rasă Mod de preparare: Se taie ceapa în felii foarte subţiri şi se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să se moaie, […]


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de legume (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de legume (crema)

Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ în care a fiert alt zarzavat, […]


 358 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supadeasa de dovleac (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supadeasa de dovleac (crema)

Ingrediente: 4 l apă 500 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură făină 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se face un […]


 291 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de gulii (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de gulii (crema)

Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din […]


 320 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de conopida (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de conopida (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting […]


 314 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare