Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru dafin in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: dafin

Anghinare umplute cu pate   Adaugata pe 7 aprilie, 2014

Anghinare umplute cu pate

Se taie capatanile de anghinare in jumatate, pe lungime, si se fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper, la foc mic, 20-30 de minute. Se scurg de apa intr-o strecuratoare si se rumenesc in unt.


 474 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive, Carte de bucate


Mancare de crap   Adaugata pe 23 martie, 2010

Mancare de crap

Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi un praf de piper sare Mod de preparare: Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte […]


 756 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Crap rasol   Adaugata pe 23 martie, 2010

Crap rasol

Ingrediente: 1 crap cam de 1,5 kg ceapă zarzavat de supă 1 păhărel de oţet 2 l apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. Se curăţă înăuntru şi se spală. […]


 469 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciorba de burta (schimbea)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de burta (schimbea)

Ingrediente: 4 1 apă 1 kg burtă 1 picior de viţel zarzavat de supă 2 foi de dafin 10 boabe piper 2 linguri oţet 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun […]


 391 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Zacusca de peste   Adaugata pe 6 martie, 2010

Zacusca de peste

Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 1 castravete mic în oţet 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 ceapă 2 foi de dafin 10 boabe piper sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină […]


 560 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Friptura inabusita   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Friptura inabusita

Ingrediente: 1,500 kg carne 50 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 3 cepe mijlocii 2 – 3 căţei de usturoi 1 lingură untură 2 foi de dafin 5 boabe piper sare Mod de preparare: Se alege o bucată de pulpă sau altă carne macră. Se sărează, se împănează cu slănină şi cu usturoi, se […]


 552 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Fripturi


Melci prajiti in aluat   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci prajiti in aluat

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper 1 ou 2 linguri făină 2 linguri de lapte 1 linguriţă ulei 1 lingură arpagic tocat 100 g untură sau ulei Mod de preparare: Se fierb […]


 386 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Melci fierti   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Melci fierti

Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper Mod de preparare: Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca un capac, formată din […]


 399 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Midii pescaresti   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Midii pescaresti

Ingrediente: 2 kg midii 1 pahar de vin 1 ceapă 1 frunză de pătrunjel cimbru dafin 2 căţei de usturoi sare piper 50g unt proaspăt 2 linguri pesmet 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod de preparare: Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie mai întâi foarte bine […]


 380 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Midii fierte   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Midii fierte

Ingrediente: 2 kg midii 1 pahar de vin 1 ceapă 1 frunză de pătrunjel cimbru dafin 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete. Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie […]


 390 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Raci fierti   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Raci fierti

Ingrediente: 18 raci apă cât să-i cuprind sare câţiva căţei de usturoi o frunză de dafin puţine condimente Mod de preparare: Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât să acopere racii, nu mai mult. La patru litri de apă se pune o lingură plină […]


 401 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Mancaruri cu peste


Ciuperci marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci marinate

Ingrediente: 500g ciuperci câteva boabe de piper 1 frunză de dafin 1 linguriţă muştar 1/2 pahar oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe de piper şi frunză de dafin, […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Scrumbii marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scrumbii marinate

Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2 linguri oţet Mod de preparare: Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăţă, […]


 294 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Supa de legume   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Supa de legume

Ingrediente: 1 morcov taiat rondele 1 ceapa alba, tocata 1 radacina de patrunjel tocata marunt 4 boabe de piper 75ml otet 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin sare, piper Mod de preparare: Se fierba apa (500ml) intr-o cratita, se adauga legumele, otetul si se condimenteaza cu sare, piper boabe, cimbru, foaie de dafin. […]


 319 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare