Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru zeama de carne in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: zeama de carne

Supa de rosii cu usturoi   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov şi 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi […]


 374 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii

Ingrediente: 1,500 kg roşii 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 l zeamă de carne sau apă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Rulada umpluta cu ficat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Rulada umpluta cu ficat

Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 50 g slăninâ 1 felie de pâine 1 ou, frunze de pătrunjel 3 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel de vin alb 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se alege carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn, fără […]


 603 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu carne


Supa frantuzeasca cu zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa frantuzeasca cu zarzavat

Ingrediente: 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 praz 1 ceapă 1/2 varză mică o mână de mazăre 1 salată mică 1/2 lingură unt 1/2 linguriţă zahăr sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat 2

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 1 fir de praz 1/2 ţelină 3 cartofi 1/2 lingură unt 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul, prazul, ţelina şi cartofii se taie ca tăiţeii. Se încinge într-o cratiţă untul, se pune tot zarzavatul, afară de cartofi, amestecând cu lingura, până se moaie, fără […]


 313 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi prazul se taie fin ca tăiţeii, iar cartofii se taie puţin mai groşi. Se pun la fiert în supă strecurată. Se adaugă sare cât trebuie.


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Sos cald de mustar   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos cald de mustar

Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură unt 1 linguriţă făină 2 ceşti zeamă de carne sau apă 1 păhărel de vin alb 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă zahăr un praf de piper sare Mod de preparare: Se taie ceapa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Se lasă să se moaie fără […]


 492 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos pentru fripturi   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos pentru fripturi

Ingrediente: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar 100 g cuiperci unt proaspăt cât o nucă sare Mod de preparare: Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se rumenească. Se stinge cu zeama de carne, […]


 467 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de ciuperci cu smantana   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de ciuperci cu smantana

Ingrediente: 250 g ciuperci 1 lingură unt 1 lingură făinâ 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri smântână câteva fire de pătrunjel sare Mod de preparare: Se spală şi se taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt. Se face un rântaş alb, din 1/2 lingură de unt şi […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de faina   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de faina

Ingrediente: 1/2 lingură unt sau ulei 1 lingură făină 2 ceşti zeamă de carne câteva frunze de pătrunjel sare Mod de preparare: Se face un rântaş din unt sau ulei şi făină. Se stinge cu zeama de carne. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă frunze de pătrunjel şi dacă avem […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de marar cu ou   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de marar cu ou

Ingrediente: 1 gălbenuş 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură mărar tocat 1 lingurită oţet sare Mod de preparare: Se prăjeşte uşor, fără să se îngălbenească, făină în unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mărarul tocat fin. Înainte de a se servi se adaugă puţin oţet […]


 357 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Sosuri


Sos de usturoi cu faina   Adaugata pe 21 februarie, 2010

Sos de usturoi cu faina

Ingrediente: 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 căpăţână mică de usturoi Mod de preparare: Se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu zeamă de carne sau de zarzavat, sau chiar cu apă. Se adaugă oţetul, sarea şi usturoiul bine strivit în piuliţă. […]


 413 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Sosuri


Mancare de cartofi cu slanina   Adaugata pe 19 februarie, 2010

Mancare de cartofi cu slanina

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 lingură unt sau untură 100 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 1 lingură smântână sare piper Mod de preparare: Se taie mărunt o ceapă şi se prăjeşte uşor cu o lingură de unt, fără să se rumenească, împreună cu o bucată de slănină afumată, tăiată în mici […]


 280 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Friptura inabusita   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Friptura inabusita

Ingrediente: 1,500 kg carne 50 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 3 cepe mijlocii 2 – 3 căţei de usturoi 1 lingură untură 2 foi de dafin 5 boabe piper sare Mod de preparare: Se alege o bucată de pulpă sau altă carne macră. Se sărează, se împănează cu slănină şi cu usturoi, se […]


 552 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Fripturi


Mujdei de usturoi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Mujdei de usturoi

Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi un praf de sare 1/2 ceaşcă apă sau zeamă de carne Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se striveşte cu puţină sare în piuliţa de lemn, până se face ca o alifie. Se pune în sosieră şi se toarnă deasupra zeamă de carne sau apă.


 312 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Sosuri




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare