Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Friptura inabusita

Adaugata pe 16 februarie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

1,500 kg carne
50 g slănină
2 ceşti zeamă de carne
3 cepe mijlocii
2 – 3 căţei de usturoi
1 lingură untură
2 foi de dafin
5 boabe piper
sare

Mod de preparare:

Se alege o bucată de pulpă sau altă carne macră. Se sărează, se împănează cu slănină şi cu usturoi, se leagă, pentru a căpăta o formă şi se pune la fript într-o cratiţă cu puţină untură. Se întoarce pe toate părţile. După 20 minute se toarnă două ceşti de apă sau zeamă de carne. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri, foile de dafin şi piperul şi se dă la cuptor, acoperită, să fiarbă înăbuşit timp de trei ore. Între timp se întoarce de două ori. Se scoate capacul şi se unge friptura din când în când cu zeama din cratiţă. Se mai ţine astfel 1/2 oră, până când capătă culoare frumoasă. Sosul trebuie să fie scăzut, totuşi, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă. Se aşază carnea pe farfurie, se scoate aţa, se taie felii. Sosul se trece prin sită se toarnă deasupra sau se amestecă cu puţină smântână şi se serveşte cald în sosieră. Friptura se serveşte cu garnitură de legume.


Ingrediente reţetă: , , , , , , , ,

Categorie: Fripturi

De la: Ionut


Friptura inabusita








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare