Adaugata pe 16 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
1 kg carne macră
3 cepe mijlocii
1 lingură untură
1 lingură bulion
sare
Mod de preparare:
Se alege came macră de la pulpă sau de la coadă. Se sărează şi se ţine o jumătate de oră. Se aşază într-o tavă cu ceapă tăiată felii subţiri şi cu o lingură de untură. Se rumeneşte pe ambele părţi, apoi se toarnă câteva linguri de apă şi se ţine pe maşină să fiarbă acoperit 1 – 2 ore, adăugând din când în când puţină apă, până se frăgezeşte. Când carnea este frăgezită, se unge cu untură şi se dă la cuptor unde se ţine descoperită până se rumeneşte. Când este gata, se scoate, se taie felii subţiri şi se ţine la cald. Între timp se face repede unnătorul sos: se scurge grăsimea din tavă, iar în zeama care a rămas, se adaugă 1 – 2 linguri de apă şi puţin bulion de roşii. Se lasă să dea câteva clocote, amestecând cu lingura pentru a se lua toată rumeneala de pe fundul tăvii. Sosul se strecoară şi se toarnă fierbinte peste friptură. Se serveşte cu garnitură de macaroane fierte şi opărite cu unt, sau cu cartofi.
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.