Acasa         Contul meu         Forum

Am gasit preparate culinare pentru galbenus in cartea de bucate.
Retete culinare ce contin: galbenus

Galbenusurile proaspete se pot pastra…   Adaugata pe 16 noiembrie, 2012

Galbenusurile proaspete se pot pastra…

Galbenusurile proaspete se pot pastra intr-o cescuta cu ulei sau apa rece.              


 525 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Carte de bucate, Panificatie si patiserie, Retete romanesti


Ciorba de urzici   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de urzici

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu urzici 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se aleg urzici tinere, se spală, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, orez sau crupe de […]


 594 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de verdeata   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de verdeata

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu verdeaţă 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate mărunt. Se […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş şi 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este […]


 570 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de dovlecei umpluti   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Dovlecei: 6 dovlecei tineri 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină ţelină. Se […]


 358 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Ciorba de perisoare   Adaugata pe 23 martie, 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate […]


 437 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de spanac (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de spanac (crema)

Ingrediente 3 l apă 500 g spanac 1 lingură unt sau unturâ 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală cu grijă şi se pune la fiert când apa clocoteşte. Separat se prăjeşte uşor făina în untură şi se stinge cu apa în care fierbe spanacul. […]


 400 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de varza   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de varza

Ingrediente: 3 l apă 1 varză mijlocie o ceaşcă orez sau arpacaş 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într-o oală, cu apă fierbinte. Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de orez ales şi spălat (arpacaşul se […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de gulii (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de gulii (crema)

Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din […]


 320 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de conopida (crema)   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa deasa de conopida (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting […]


 314 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de rosii   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de rosii

Ingrediente: 1,500 kg roşii 3 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 l zeamă de carne sau apă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au […]


 365 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de macris   Adaugata pe 23 martie, 2010

Supa de macris

Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână Mod de preparare: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până când se […]


 310 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de ciuperci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de ciuperci

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 500 g ciuperci 1 linguriţă unt 1 lingură făină sare piper 1 gălbenuş Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, adică încă închise, şi foarte proaspete. Se spală bine, se curăţă şi se taie în felii potrivite. Ca să rămînă albe, pe măsură ce sunt curăţite, se pun […]


 311 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de piure de cartofi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de piure de cartofi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 750 g cartofi 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare. Mod de preparare: Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi sare. Se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră. Se încearcă dacă sunt fierţi. Se trec prin sită cât sunt încă fierbinţi. […]


 212 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa campeneasca   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa campeneasca

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 gulie 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 1 ţelină mică 1 lingură unt sau ulei sare 1 gălbenuş 1 lingură smântână Mod de preparare: Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşe într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de ulei. Se curăţă […]


 331 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Tarta cu fructe crude   Adaugata pe 12 martie, 2010

Tarta cu fructe crude

Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt 100 g zahar 3 gălbenuşuri sau 1 ou întreg şi un gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat ca mai sus, din făină, unt, zahăr şi trei gălbenuşuri sau un ou întreg şi un gălbenuş. Se fac tartele la fel ca mai […]


 416 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Covrigei de plamadeala   Adaugata pe 12 martie, 2010

Covrigei de plamadeala

Ingrediente: 500 g făină 125 g unt 2 ouă întregi 1 gălbenuş 3 linguri zahăr 30 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte 1/2 Iinguriţă sare zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de preparare: Se face ca mai sus un aluat din drojdie muiată cu jumătate ceaşcă de lapte cald, făină, imt, două ouă întregi, un […]


 544 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , ,

Categorie: Panificatie si patiserie


Corabioare 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare 2

Ingrediente: 250 g făină 125 g zahăr vanilat 125 g unt proaspăt 1 gălbenuş un praf de sare Mod de preparare: Se frământă aluatul şi se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pun: caimacul, oul, zahărul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amestecă întâi cu o lingură, […]


 439 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Corabioare   Adaugata pe 12 martie, 2010

Corabioare

Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece, untul proaspăt tăiat […]


 471 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi


Pesmeticu nuci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Pesmeticu nuci

Ingrediente: 200 g făină 200 g nuci 200 g zahăr 2 ouă întregi 1 gălbenuş coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare Mod de preparare: Se face un aluat din făină, nuci trecute prin maşină, zahăr, sare, două ouă întregi şi un gălbenuş, coaja rasă şi zeama de lămâie. Se […]


 355 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare