Adaugata pe 23 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
3 l apă
500 g măcriş
2 cartofi
1 lingură unt
sare
1 gălbenuş
2 linguri smântână
Mod de preparare:
Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până când se moaie. Se trece apoi într-o oală cu apă în care a fiert zarzavat, împreună cu cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi, şi sare cât trebuie. Se lasă să fiarbă jumătate de oră. Când este aproape gata, se adaugă câteva frunze de măcriş spălate, care au fost păstrate de la început, şi se mai dă odată în clocot. Înainte de a fi servită, se drege cu un gălbenuş şi două linguri de smântână.
Ingrediente reţetă: apa, cartofi, cartofi noi, ceapa verde, galbenus, smantana
Categorie: Borsuri, supe, ciorbe
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.