Adaugata pe 5 octombrie, 2023 Fara comentarii
Ingrediente:
Mere
O cana si jumatate zahar
O jumatate de cana ulei
Faina
Oua
Praf de copt un pliculet
O lingurita de otet
Un pliculet de zahar vanilinat cu scortisoara
Mod de preparare:
Se curata si se taie merele felii sau bucati aproximativ egale.
Se tapeteaza tava cu ulei si faina.
Se bat ouale cu o cana si jumatate de zahar.
Se adauga praf de copt un pliculet si jumatate stins cu o lingurita de otet.
Se pune o cana si jumatate de faina peste compozitie treptat amestecand cu lingura.
Se adauga ulei aproape o jumatate de cana si se amesteca compozitia (trebuie sa fie mai groasa decat smantana).
Se amesteca merele cu un pliculet de zahar vanilinat cu scortisoara.
Se adauga merele in compozitie.
Se baga la cuptor si se potriveste la foc mediu timp de aprox. 35-40 minute (se incearca cu o scobitoare, daca se ia pe bat inseamna ca nu este facuta).
Se scoate si se lasa la racit.
Mentiuni:
ATENTIE! Nu se deschide usa cuptorului in primele 10 minute ca prajitura sa nu dea inapoi din crescut. Dupa primele 10 minute se da cuptorul mai incet progresiv.
Imagini:
Ingrediente reţetă: faina, mere, otet, oua, praf de copt, scortisoara, ulei, zahar, zahar vanilinat
Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi
De la: elystar
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.