Budinca de macaroane
Adaugata pe 10 mai, 2019 0 vizualizari Fara comentarii

Ingrediente
500 g macaroane taiate
5 oua
100 g branza de vaci
100 g branza telemea de vaci sarata
100 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
3-4 cuburi de margarina
Mod de preparare
Se pun la fiert in apa fierbite pastele. Dupa ce au fiert, se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp ce fierb pastele se pregateste un sos gros din: 5 oua batute bine cu zahar, se adauga branza de vaci si branza telemea sfaramata. Se pune coaja de lamaie sau portocala si praful de vanilie.
Intr-o tava de copt pe care am uns-o cu margarina, rasturnam pastele calde le amestecam cu 3-4 cuburi de margarina si apoi rasturnam compozitia de ou , zahar si branza care trebuie sa acopere macaroanele putin, amestecam usor, si bagam la cuptor cca. 3 sferturi de ora. E gata cand e rumena usor budinca. Se serveste calda, sau rece taiata.
Ingrediente reteta: branza, branza telemea, budinca, lamaie, macaroane, margarina, oua, zahar, zahar vanilat
Categorie: Carte de bucate, Paste, pizza, Retete romanesti